19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΟι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν καθώς περιορίζονται οι προσδοκίες ότι η ΕΚΤ...

Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν καθώς περιορίζονται οι προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα αποσύρει τα μέτρα στήριξης

Οι αποδόσεις των περισσότερων ομολόγων της Ευρωζώνης υποχώρησαν σε χαμηλά επίπεδα πολλών εβδομάδων σήμερα (σ.σ. Πέμπτη), καθώς ο πληθωρισμός στην Ισπανία και το γερμανικό κρατίδιο της Σαξωνίας ήταν χαμηλότερος του αναμενόμενου, περιορίζοντας τις προσδοκίες ότι η απόσυρση των μέτρων στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα γίνει νωρίτερα παρά αργότερα.
Οι αποδόσεις των τίτλων μειώθηκαν την Τετάρτη σημαντικά σε όλη την Ευρωζώνη, μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διστάζουν να κάνουν οποιαδήποτε αλλαγή στο μήνυμα της πολιτικής τους τον Απρίλιο, καθώς οι μικρές τροποποιήσεις που έγιναν τον Μάρτιο αναστάτωσαν τις αγορές. Η πτώση συνεχίσθηκε σήμερα (σ.σ. Πέμπτη), μετά τα στοιχεία από την Ισπανία που έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 2,1% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, έναντι πρόβλεψης για 2,7% σε έρευνα που έκανε το Reuters. Ο πληθωρισμός στη Σαξωνία αυξήθηκε 1,8% τον ίδιο μήνα σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 2,4% τον Φεβρουάριο.
Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων μειώθηκε 2 μονάδες βάσης στο 0,33%, που είναι χαμηλό τριών εβδομάδων. Οι αποδόσεις των αντίστοιχων ολλανδικών τίτλων υποχώρησαν, επίσης, σε χαμηλό τριών εβδομάδων, ενώ των γαλλικών τίτλων μειώθηκαν στο 0,91%, που είναι χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων. Η απόδοση των ισπανικών ομολόγων μειώθηκε για λίγο στο 1,62% (χαμηλό ενός μήνα), ενώ οι αποδόσεις τίτλων των άλλων χωρών της Ευρωζώνης ήταν όλες λίγο χαμηλότερες.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ