21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΝέους τρόπους χαιρετισμού αντί χειραψίας φέρνει ο κορονοϊός

Νέους τρόπους χαιρετισμού αντί χειραψίας φέρνει ο κορονοϊός

Νέους τρόπους για να λένε γεια, αντικαθιστώντας την παραδοσιακή χειραψία, εφευρίσκουν πολίτες στην Κίνα και σε άλλα μέρη του κόσμου, εν μέσω φόβων για περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.
Σε πλάνα από την Κίνα που είδαν το φως της δημοσιότητας άντρας που φοράει μάσκα προστασίας χαιρετά τους φίλους του χτυπώντας τα παπούτσια του με τα δικά τους, με τον χαιρετισμό να έχει πάρει το όνομα «Wuhan Shake», από την πόλη Γουχάν – το επίκεντρο του νέου κορονοϊού.
Οι εναλλακτικοί τρόποι χαιρετισμού έρχονται ενώ υπάλληλοι υπηρεσιών υγείας προειδοποίησαν τους πολίτες να σταματήσουν να φιλιούνται ή να σφίγγουν τα χέρια τους, εν μέσω φόβων για την εξάπλωση νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τον Independent.
Στην Ελβετία, όπου είναι σύνηθες να χαιρετά κανείς τους φίλους με φιλιά και στα δύο μάγουλα, ο υπουργός Υγείας, Αλέν Μπερσέ, συνέστησε να κρατούνται αποστάσεις, μιλώντας στην εφημερίδα SonntagsZeitung.
Καθώς ο νέος κορονοϊός εξακολουθεί να εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο, η Δρ Σιλβί Μπράιαντ, διευθύντρια του Τμήματος Πανδημικής και Επιδημιολογικών Ασθενειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), ενθάρρυνε νέους τρόπους χαιρετισμού, δημοσιεύοντας μέσω Twitter τις προτάσεις της.
Άλλωστε, και στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Άντριου ΜακΝτάουελ, απέφυγαν τη χειραψία, χρησιμοποιώντας τους αγκώνες και τις γροθιές τους για να χαιρετηθούν.
Χειραψία με τα… πόδια λόγω κορονοϊού
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας και ο γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Βιέννη, λόγω της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, σκέφτηκαν αντί για τη κλασική χειραψία να χαιρετήσουν ο ένας τον άλλον με τα… πόδια.
Οι φωτογράφοι απαθανάτισαν ένα μοναδικό στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, με τον γενικό Γραμματέα του ΟΠΕΚ, Μοχάμαντ Μπαρκίντο, πριν λίγες ημέρες στη Βιέννη.
Λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και των δεκάδων μέτρων, που οι ειδικοί συμβουλεύουν τον κόσμο να ακολουθήσει, τη στιγμή της φωτογράφισης οι δύο άνδρες σκέφτηκαν να τραβήξουν τα βλέμματα με έναν αστείο τρόπο και αντί να κάνουν τη κλασική χειραψία, να φωτογραφηθούν χαιρετώντας ο ένας τον άλλον με τα πόδια.
Στη συνέχεια ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός και ο γενικός Γραμματέας ακολούθησαν το πρωτόκολλο, και παρά τις οδηγίες των ειδικών για τη πρόληψη από τον νέο κορονοϊό, αντάλλαξαν την καθιερωμένη κλασική χειραψία.
Προτάσεις για να είναι προετοιμασμένος κανείς για καραντίνα
Στο μεταξύ, η δημοσιογράφος του NBC Βίκι Νγκουιέν παρουσίασε προτάσεις για προϊόντα τα οποία καλό θα ήταν έχει κανείς στη διάθεσή του, σε περίπτωση που χρειαστεί να μπει σε καραντίνα.
Η λίστα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει δημητριακά, ρύζι, κονσέρβες, ζωοτροφές για όσους έχουν κατοικίδια, είδη τουαλέτας και φάρμακα.
Πηγή: Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ