21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέα πλατφόρμα διαδραστικού διαλόγου από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Νέα πλατφόρμα διαδραστικού διαλόγου από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Την ανάγκη στροφής στην κυκλική οικονομία του πλαστικού, μέσα από δράσεις, οι οποίες θα εμπνεύσουν την ελληνική αγορά να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό «κύμα» σε αυτόν τον χώρο παρουσίασε η Επιτροπή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR) του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Sustainable Talks».
Πρόκειται για μία νέα πρωτοβουλία που αφορά μία σειρά μονοθεματικών συζητήσεων, ώστε να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα εποικοδομητικού διαλόγου γύρω από την ενσωμάτωση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs) στην ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα.
Τίτλος του 1ου Sustainable Talks ήταν «Πλαστικά Ονειρα και Εφιάλτες», με κεντρική ομιλήτρια τη διευθύνουσα σύμβουλο του Δικτύου Μεσόγειος SOS, Χριστίνα Κονταξή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπρόσωπων από διάφορους κλάδους της αγοράς, την Πέμπτη 14 Ιουνίου, και τη συζήτηση συντόνισε η Senior Manager Climate Change and Sustainability Services της ΕΥ και μέλος της επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Κιάρα Κόντη.
Συχνά ο τρόπος με τον οποίο τα πλαστικά προϊόντα σχεδιάζονται, παράγονται, χρησιμοποιούνται και απορρίπτονται, καταλήγει να είναι επιζήμιος για το περιβάλλον. Η ποσότητα των θαλάσσιων απορριμμάτων στους ωκεανούς και τις θάλασσες αυξάνεται, επηρεάζοντας αρνητικά τα οικοσυστήματα, τη βιοποικιλότητα και ενδεχομένως την ανθρώπινη υγεία. Τα πιθανά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη μίας πιο αποτελεσματικής κυκλικής προσέγγισης δεν υλοποιούνται. Η ανάγκη αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων και η μείωση των περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων αναγνωρίζεται, πλέον, ευρέως. Το Δίκτυο Μεσόγειος SOS ενθαρρύνει την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών μέσω διαφόρων εκστρατειών, όπως το «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» και το πρόγραμμα PTwist, με σκοπό να συμβάλει ενεργά στην κυκλική οικονομία του πλαστικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ