20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΜ. Σάρετς: "Κλειδί" της ουδετερότητας του άνθρακα η πυρηνική ενέργεια

Μ. Σάρετς: “Κλειδί” της ουδετερότητας του άνθρακα η πυρηνική ενέργεια

Η σλοβενική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταστήσει την κατασκευή ενός νέου πυρηνικού αντιδραστήρα, ακρογωνιαίο λίθο των σχεδίων της χώρας για την επίτευξη ουδετερότητας του άνθρακα έως το 2050, σύμφωνα με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μάριαν Σάρετς δήλωσε, από το βήμα του κοινοβουλίου, ότι χωρίς τη δεύτερη μονάδα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Κρσκο, ο στόχος αυτός δεν θα επιτευχθεί.
“Εάν δεν κατασκευάσουμε έναν δεύτερο αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό και κλείσουμε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, δεν θα επιτύχουμε περιβαλλοντικούς στόχους”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σάρετς. “Τα πράγματα είναι πολύ απλά ή πολύ περίπλοκα, ανάλογα με το πώς το βλέπεις”, πρόσθεσε.
Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο κ. Σάρετς επανέλαβε τη δέσμευση για την επίτευξη του στόχου της ουδετερότητας του άνθρακα, τονίζοντας ότι γι΄αυτόν τον στόχο απαιτείται η διατήρηση της πυρηνικής ενέργειας και η εγκατάλειψη του άνθρακα. Η Σλοβενία διαθέτει μόνο έναν σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στο Σοστάνι και εφεδρικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στη Μπρεστάνιτσα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ