16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΜ.Α.Κανιέτε: Το καλοκαίρι εγκαινιάζεται στην Κρήτη το πρώτο ευρωπαϊκό ενεργειακό project για...

Μ.Α.Κανιέτε: Το καλοκαίρι εγκαινιάζεται στην Κρήτη το πρώτο ευρωπαϊκό ενεργειακό project για τα νησιά

ECON 12

Η ΕΕ βλέπει την Ελλάδα ως ενεργειακό κόμβο στο φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό στην Α. Μεσόγειο, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής για ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια, καθώς και για την επίτευξη ανταγωνιστικών τιμών, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επίτροπος για την Ενέργεια και το Κλίμα, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, που επισκέφθηκε τη χώρα μας.
Ο κ. Κανιέτε έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτοβουλία της Επιτροπής να υπάρξει ειδικό σχέδιο ενεργειακής ανάπτυξης στα νησιά, του οποίου η εκκίνηση θα γίνει με το πρώτο φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη το καλοκαίρι. Το εν λόγω σχέδιο δίνει τη δυνατότητα παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, σε πολλά νησιά μαζί, αλλά και σε κάθε νησί μεμονωμένα, καθώς και αποταμίευσής της.
Κάθε επένδυση στην ενέργεια σημαίνει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, τονίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη των απαιτούμενων υποδομών, όπως το Σχέδιο Γιούνκερ και ότι η Επιτροπή θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας σε όλη τη διαδικασία μεταρρύθμισης του ενεργειακού τομέα.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ