12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΜια «Cinecitta» στην Θεσσαλονίκη

Μια «Cinecitta» στην Θεσσαλονίκη

 

Γραφείο στη Θεσσαλονίκη αποκτά το προσεχές διάστημα μεγάλη αμερικανική κινηματογραφική εταιρία. Πρόκειται για τα «Nu Boyana Film Studios», μέλος του ομίλου «Nu Image», στον οποίο ανήκει και η αμερικανική Millenium Picture. Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του νεοσύστατου Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), Πάνος Κουάνης, μιλώντας στο περιοδικό ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ και στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 FM.
Κι αν για τους λιγότερο μυημένους στο κόσμο του κινηματογράφου τα ονόματα αυτά δεν είναι αναγνωρίσιμα, οι μυημένοι ξέρουν πως τα συνεργεία του ομίλου που επεκτείνεται στη Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσαν τα τελευταία χρόνια σημαντικές παραγωγές, μέσω της Millenium Pictures. «Μιλάμε για ταινίες μεγάλου μπάτζετ όπως είναι οι «Αναλώσιμοι» («Expendables»), ταινία με αστέρες όπως οι Σταλόνε και Σεϊθαμ, η «Μαύρη Ντάλια» («Black Dalia») που έχει πάρει Οσκαρ και η ταινία «Αγαπώντας τον Πάμπλο» («Loving Pablo»)» σημειώνει ο κ. Κουάνης.
«Στη ΔΕΘ κάναμε δύο σημαντικές παρουσιάσεις μαζί με τα Nu Boyana Film Studios και ανακοινώσαμε τη συνεργασία μας. Η συνεργασία μας έγκειται στο γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη γίνεται πλέον ένα από τα μεγάλα κέντρα παραγωγής στην Ευρώπη. Ηδη σχεδιάζουμε ποιες παραγωγές θα φέρουμε στην Ελλάδα μέσα από αυτό το γραφείο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουάνης, για να εξηγήσει πως «με αυτό τον τρόπο ένα από μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο εντάσσει τη Θεσσαλονίκη στα σημεία παρουσίας του».


«Η Ελλάδα ολόκληρη είναι ένα στούντιο. Δεν υπάρχει είδος ταινίας ή τηλεοπτικής σειράς, ανεξάρτητα από το θέμα, που δεν μπορείς να γυρίσεις στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Κουάνης και τόνισε πως η Θεσσαλονίκη «μπορεί να γίνει κινηματογραφικό κέντρο». Είπε εξάλλου πως η Θεσσαλονίκη «έχει κινηματογραφική παράδοση και με το Φεστιβάλ ανέκαθεν τραβούσε το κινηματογραφικό ενδιαφέρον».
Παράλληλα με την όποια προβολή σημαίνει για την περιοχή αυτή η εξέλιξη, δεν είναι διόλου αδιάφορη και η προοπτική που δημιουργεί στον τομέα της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τα νούμερα που αναφέρει ο κ. Κουάνης είναι εντυπωσιακά. Μιλώντας για παράδειγμα για μια τελευταία παραγωγή της Millenium Pictures, την ταινία «Expendables 3», είπε πως μόνο το πρώτο μέρος της παραγωγής είχε 400 άτομα συνεργείο, το δεύτερο 260 άτομα για τα γυρίσματα, ενώ για όλη την παραγωγή εργάστηκαν σκηνογραφικά περίπου 1.000 άτομα. Αριθμοί, που όπως παρατήρησε ο κ. Κουάνης «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα».
Με τέτοιες ειδήσεις το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι:
«Ησυχία παρακαλώ. Ετοιμοι;
Και… πάμε, γυρίζουμε!»
Σ. Κυριακίδης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ