16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΜε νότες και μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη «πλημμύρισε» το παλιό λιμάνι των...

Με νότες και μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη «πλημμύρισε» το παλιό λιμάνι των Χανίων

 

Τον διάσημο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη τίμησαν εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας, που παρά τη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες συγκεντρώθηκαν στο παλιό λιμάνι Χανίων, όπου με φόντο τον Αιγυπτιακό φάρο και το τέμενος Κιουτσούκ Χασάν «ένωσαν» τις φωνές τους αποδίδοντας συνοδεία ορχήστρας όλοι μαζί τραγούδια του.
Η παλιά πόλη «πλημμύρισε» από νότες και μουσικές, καθώς οι συμμετέχοντες τραγούδησαν για τριάντα λεπτά οκτώ από τα τραγούδια του Μίκη.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μουσικές ομάδες (επαγγελματικές και ερασιτεχνικές), χορωδίες επαγγελματικές, ερασιτεχνικές, σχολικές, σύνολα παραδοσιακής μουσικής, μικρά ή μεγάλα, καθηγητές μουσικής με ομάδες μαθητών τους, ωδεία, σωματεία, καθώς και κοινωνικοί φορείς με καλλιτεχνική δράση.
Η εκδήλωση με τίτλο «είμαστε 1013» ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης 2017», που διοργανώνεται και φέτος από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων «Μίκη Θεοδωράκη» και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων.
Στον ίδιο χώρο πριν από δύο χρόνια είχε οργανωθεί παρόμοια εκδήλωση, με τους συμμετέχοντες να σχηματίζουν μια ανθρώπινη αλυσίδα χορεύοντας συρτάκι.
«Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι πάντα εδώ, πάντα μέσα στις καρδιές μας» τόνισε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στη σημερινή εκδήλωση ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων «Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργος Αγοραστάκης.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ