16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΜε νέα ύλη τα σεμινάρια ενεργειακής εξοικονόμησης EUREM τον Σεπτέμβριο

Με νέα ύλη τα σεμινάρια ενεργειακής εξοικονόμησης EUREM τον Σεπτέμβριο

Ανανεώνεται το σεμινάριο ενεργειακής εξοικονόμησης EUREM που επιδοτείται από το ευρωπαϊκό έργο EUREMnext του Προγράμματος HORIZON 2020 και το Executive Agency for SMEs. Σκοπός του EUREMnext είναι να εμπλουτίσει το πρόγραμμα με νέα ύλη, να προσφέρει καινοτόμες πρακτικές και να διευρύνει το παγκόσμιο δίκτυο EUREM, εγγράφοντας περισσότερες χώρες.
Οι νέες θεματολογίες αφορούν την ενεργειακή εξοικονόμηση στην κινητικότητα και τις μεταφορές, το Industry 4.0, την Ενεργειακή Εταιρική κουλτούρα, την οικονομική διαχείριση και μια online εφαρμογή για τους Ενεργειακούς Ελέγχους. Οι θεματολογίες αυτές θα είναι διαθέσιμες για τους απόφοιτους Ενεργειακούς Διαχειριστές και θα παραδίδονται στα νέα τμήματα, που πρόκειται να ξεκινήσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φέτος τον Σεπτέμβριο.
Το σεμινάριο ξεκίνησε από το Επιμελητήριο της Νυρεμβέργης το 1999. Μέχρι το 2007 είχε επιδοτηθεί η πορεία του μέσα από τρία ευρωπαϊκά έργα, προσθέτοντας περισσότερες χώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σε διεθνές επίπεδο ένα δίκτυο 30 χωρών.


Στην Ελλάδα όταν ξεκίνησε το EUREM το 2006, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ήταν εταίρος μαζί με το ΚΑΠΕ, το οποίο είχε αναλάβει την επιστημονική προσαρμογή της ύλης στα ελληνικά δεδομένα. Συνολικά από το 2008 στην Ελλάδα έχουν υλοποιηθεί 7 κύκλοι στην Αθήνα και 2 στην Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας ένα μητρώο 106 Ενεργειακών Διαχειριστών EUREM, ενώ στο σύνολο παγκοσμίως το μητρώο ξεπερνά τους 5.000 ειδικούς.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για τα τμήματα της Αθήνας και Θεσσαλονίκης: Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 2310 327733 και στο E-Mail: a.tavlaridou@ahk.com.gr ή στην ιστοσελίδα https://griechenland.ahk.de/gr/ekpaideysi/eurem/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ