20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΜε μια φωτογραφική έκθεση «άνοιξε» για το κοινό το Φετιχιέ τζαμί

Με μια φωτογραφική έκθεση «άνοιξε» για το κοινό το Φετιχιέ τζαμί

 

Με μια φωτογραφική έκθεση, που θα διαρκέσει ως τον Οκτώβριο και η οποία παρουσιάζει τα έργα της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Αθηνών και κυρίως όσα έγιναν μέσω ΕΣΠΑ την τελευταία διετία, άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το Φετιχιέ τζαμί.
Το μνημείο, ένα από τα σπουδαιότερα κτίρια της οθωμανικής περιόδου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, έχει αποκατασταθεί πλήρως, με τη φωτογραφική έκθεση να αποτελεί το πρώτο πολιτιστικό γεγονός που θα φιλοξενήσει. Μετά το πέρας της, θα δώσει τη θέση της στην έκθεση για τον αυτοκράτορα Αδριανό, που θα περιλαμβάνει και αρχαία αντικείμενα.
«Το Φετιχιέ τζαμί θα λειτουργεί ως χώρος εκθέσεων είτε φωτογραφικών είτε και ευρημάτων. Ξεκινήσαμε με μια φωτογραφική έκθεση που αφορά όλα τα έργα της ΕΦΑ Αθηνών από το 2015 ως το 2017, ουσιαστικά έργα ΕΣΠΑ, αλλά και τρέχοντα, όπως δραστηριότητες, εκδόσεις, έργα ευπρεπισμού και αναμόρφωσης χώρων, τα πάντα», εξηγεί στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της ΕΦΑ Αθηνών.
Οσον αφορά τα ΕΣΠΑ, πρόκειται για έργα που χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και αφορούσαν αποκαταστάσεις και συντηρήσεις μνημείων, όπως το Ηρώδειο, το Θρασύλλειο και το Ασκληπιείο στη νότια κλίτη της Ακρόπολης, τον βυζαντινό ναό της Αγίας Σωτείρας του Κοττάκη στην Πλάκα, τον μεταβυζαντινό ναό της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας στην Αιόλου, το Φραγκομονάστηρο στην Καισαριανή, τους πύργους στα Αιγόσθενα κι αλλού.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ