16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜε λίγα κλικ βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ από τον Δήμο Αθηναίων

Με λίγα κλικ βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ από τον Δήμο Αθηναίων

Απλά κι εύκολα, απ’ όπου και αν βρίσκονται, μπορούν με λίγα κλικ οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για χορήγηση βεβαίωσης περί μη οφειλής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ).
Με δεδομένο μάλιστα ότι τις μέρες αυτές έχει ανασταλεί η λειτουργία του Τμήματος Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ του Δήμου για συναλλαγές με το κοινό, αυτός είναι στην παρούσα φάση και ο μοναδικός τρόπος για να εξυπηρετηθούν.
Η υποβολή της σχετικής αίτησης γίνεται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας https://eservices.cityofathens.gr/ και με τη χρήση των κωδικών taxisnet. «Επίσης, μετά από συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με τον συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου παρέχεται η δυνατότητα να εκδώσουν την βεβαίωση ηλεκτρονικά οι πολίτες απευθείας από τους συμβολαιογράφους.
«Είναι ακόμη ένα βήμα στην πορεία που έχουμε χαράξει. Εξυπηρέτηση των πολιτών με τη χρήση της τεχνολογίας, χωρίς ουρές και γραφειοκρατία. Όχι μόνο σε αυτή την περίοδο της πανδημίας, αλλά μόνιμα. Άλλη μία πλατφόρμα που φέρνει τον δήμο των Αθηναίων πιο κοντά στον στόχο να γίνει σύγχρονος, πρακτικός και αποτελεσματικός», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ