20.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΜεταναστευτικό: Προθεσμία 10 ημερών στις ΜΚΟ να εγγραφούν στο μητρώο

Μεταναστευτικό: Προθεσμία 10 ημερών στις ΜΚΟ να εγγραφούν στο μητρώο

Προθεσμία 10 ημερών έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό, προκειμένου να εγγραφούν στο αντίστοιχο μητρώο.
«Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης στο ήδη υπάρχον μητρώο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των οποίων πεδίο δράσης είναι το μεταναστευτικό/προσφυγικό, όπως αυτό περιγράφεται στο καταστατικό τους, παρακαλούνται οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 (δέκα) εργασίμων ημερών, από της δημοσιεύσεως του παρόντος, να καταθέσουν την αίτησή τους, με τα εκ του νόμου προβλεπόμενα νομιμοποιητικά και συνοδευτικά έγγραφα, στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η εγγραφή των ΜΚΟ στο ειδικό μητρώο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εντάσσεται στην προσπάθεια χαρτογράφησης των οργανισμών που επιχειρούν στα κέντρα φιλοξενίας των νησιών και της ενδοχώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγες οι φορές, κατά τις οποίες μέλη των ΜΚΟ πέφτουν θύματα φραστικών – και όχι μόνο επιθέσεων – από εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, καθώς τους θεωρούν υπεύθυνους για την άφιξη των προσφύγων και των μεταναστών στην περιοχή τους.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ