18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΜείωση του ΕΝΦΙΑ εδώ και τώρα ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

Μείωση του ΕΝΦΙΑ εδώ και τώρα ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

«Η ετήσια καταλήστευση των ιδιοκτητών ακινήτων μέσω του ψευδεπίγραφου «Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων – ΕΝΦΙΑ», ο οποίος είναι διπλός για όσους έχουν κάτι παραπάνω από μια μεσαία κατοικία, και ο οποίος μετέτρεψε την ιδιωτική ακίνητη περιουσία από δικαίωμα σε ασήκωτο βάρος, πρέπει να πάρει τέλος», αναφέρει σε ανοικτή επιστολή της προς τους πολιτικούς αρχηγούς η ΠΟΜΙΔΑ.
Η ΠΟΜΙΔΑ προτείνει την υιοθέτηση των εξής μέτρων:
«Σταδιακή μείωση του δημοσιονομικού ζητούμενου από τον ΕΝΦΙΑ στο 50% του σημερινού, σε μια τετραετία, κατά ποσοστό 20% το πρώτο έτος (που ισοδυναμεί με διαγραφή της τελευταίας δόσης) και μετά κατά 10% ετησίως.
«ΕRGA OMNES» μείωση του ΕΝΦΙΑ! Οποια μείωση υιοθετηθεί, θα είναι πράγματι δίκαιη και αποτελεσματική μόνον αν θα αφορά εξ ίσου ποσοστιαία όλους τους φορολογουμένους, χωρίς αποκλεισμό ή δυσμενή μεταχείριση καμιάς κατηγορίας τους, και ιδιαίτερα εκείνων που πλήρωσαν τα περισσότερα κατά τα χρόνια της κρίσης και συνεπώς την έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλον γιατί κινδυνεύουν με κατασχέσεις και ποινικές διώξεις.


Κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου και της σκανδαλώδους φοροασυλίας της εκτός σχεδίου γης. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κυβέρνηση που ενδιαφέρεται πραγματικά για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της οικονομίας θα πρέπει να καταργήσει άμεσα τον «συμπληρωματικό φόρο» που αφορά τις περιουσίες άνω των 250.000 ευρώ και ανέρχεται συχνά σε ποσά έως και πενταπλάσια του κυρίως φόρου. Ο φόρος αυτός επιβλήθηκε για να φοροαπαλλαγεί σκανδαλωδώς η τεράστιας αξίας εκτός σχεδίου γη της χώρας μας, με αποτέλεσμα την δραματική απαξίωση της αστικής ιδιοκτησίας, την οικοδομική και επενδυτική απραξία στη χώρα μας, καθώς και την ανεργία και το μαρασμό στους σχετικούς κλάδους της οικονομίας μας. Συνεπώς, αν η εκτός σχεδίου γη πληρώσει 3-5 ευρώ το στρέμμα ετησίως, όπως έπρεπε εξ αρχής, αντί για το 1 ευρώ που «πληρώνει» σήμερα, αυτό θα υπερεπαρκέσει για την πλήρη κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ