19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜία βόλτα στην παραλία το ιδανικό ραντεβού για τους Θεσσαλονικείς

Μία βόλτα στην παραλία το ιδανικό ραντεβού για τους Θεσσαλονικείς

Μία βόλτα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης είναι το καλύτερο ραντεβού για τους νεαρούς Θεσσαλονικείς, ηλικίας από 17-30 ετών, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η εταιρεία ερευνών και αναλύσεων «Ierax Analytix», παραμονές του Αγίου Βαλεντίνου. Ποσοστό 38% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιλέγει για ραντεβού την παραλία, το 20% τα Κάστρα και το 15% μια βόλτα για καφέ. Πιο κάτω σε ποσοστά βρίσκονται μπαρ, εστιατόρια και σινεμά.
Το 47% των νεαρών που πήραν μέρος στη συγκεκριμένη έρευνα αναφέρει πως η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι κάτι το ξεχωριστό. Το 20% δηλώνει πως θα βγει ραντεβού με το ταίρι του, το 19% πως θα βγει με παρέα και το 4% θα καθίσει σπίτι για «μαραθώνιο» ρομαντικών ταινιών.
Όσο για το δώρο που θα επιθυμούσαν να λάβουν τη συγκεκριμένη ημέρα, οι περισσότεροι απαντούν πως θα ήθελαν μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι (39%), ένα ταξίδι (28%), γλυκά/σοκολατάκια (15%), γεύμα σε εστιατόριο (14%), λουλούδια (11%) και εσώρουχα (7%).
Η πλειοψηφία προσεγγίζει άτομα μέσω φίλων και γνωστών (50%), μέσω social media (14%), σε μπαρ/κλαμπ (13%), ενώ υπάρχει και το Tinder στο 5%. Στα αξιοσημείωτα είναι πως το 45% των νέων έχει εναλλακτικό … σχέδιο φυγής, εάν το πρώτο ραντεβού αποδειχθεί κατώτερο των προσδοκιών. Πιο προετοιμασμένες φαίνεται πως είναι οι γυναίκες, καθώς το 55% των ερωτηθέντων έχουν «back up» μια φίλη τους.
Σχετικά με την προφύλαξη κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, το 59% δήλωσε πως παίρνει προφυλάξεις κάθε φορά. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε όσους έχουν εφήμερες ή περιστασιακές σχέσεις, ενώ το 79% θεωρεί πως έχει επαρκή ενημέρωση γύρω από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και το 21% δεν γνωρίζει αρκετά.
Η εταιρεία διενήργησε την έρευνα με βάση 995 ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν διαδικτυακά από τις 6-10 Φεβρουαρίου, από άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 17-30 ετών.

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ