20.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΜέσα στο 2019 η ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων

Μέσα στο 2019 η ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία για την ηλεκτρονική τιμολόγηση, τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τις φορολογικές αρχές σε πραγματικό χρόνο και την ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων, ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση Οδηγίας που ψηφίστηκε σήμερα, για τις υπηρεσίες πληρωμών, η υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα οφέλη που προέκυψαν από τη διάδοση της χρήσης των ηλεκτρονικών πληρωμών, και τα επόμενα βήματα του υπουργείου.
«Τα επόμενα βήματα σε αυτόν τον τομέα, είναι η ηλεκτρονική τιμολόγηση και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τις φορολογικές αρχές σε πραγματικό χρόνο, όπως επίσης, και η ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων – δράση που προετοιμάζεται από το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, την οποία το 2019 ετοιμαζόμαστε να εφαρμόσουμε πιλοτικά», ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία η υφυπουργός Οικονομικών.
«Η κυβέρνησή μας πιστεύει ότι η διάδοση της χρήσης των ηλεκτρονικών πληρωμών με τρόπο που να είναι ανιχνεύσιμη η προέλευση του χρήματος, συμβάλλει στη διαφάνεια και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και στον περιορισμό της χρηματοδότησης κάθε λογής παράνομων δραστηριοτήτων. Βεβαίως, η χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος δεν είναι πανάκεια, αλλά η συμβολή είναι σημαντική, όπως έχει αποδείξει τόσο η διεθνής όσο και η ελληνική εμπειρία», είπε η κ. Παπανάτσιου και επισήμανε ότι καταγράφονται ήδη σημαντικά αποτελέσματα στις εισπράξεις του ΦΠΑ, οι οποίες αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 20% σε μια διετία.
Κ.Β.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ