24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΛ. Αυγενάκης: «Λέμε όχι στη λογική του κρατικοδίαιτου αθλητισμού»

Λ. Αυγενάκης: «Λέμε όχι στη λογική του κρατικοδίαιτου αθλητισμού»

«Ο αθλητισμός αποτελεί μια ισχυρή βιομηχανία και έχει εξαιρετική δυναμική για την οικονομία, τον τουρισμό και την ανάπτυξη», τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου «The Economist Sports Business Summit for Southeast Europe», που διεξήχθη στην Αθήνα.
Ο κ. Αυγενάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού, με την αξιοποίηση της πολιτιστικής και αθλητικής κληρονομιάς της Ελλάδας, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών (κλιματολογικών, μορφολογικών) της χώρας μας, με στόχο την προσέλκυση εκδηλώσεων, έστω και μικρής ή μεσαίας εμβέλειας.
«Λέμε όχι στη λογική του κρατικοδίαιτου μοντέλου στον αθλητισμό», επισήμανε ακόμη ο υφυπουργός Αθλητισμού, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και στη διοργάνωση αγώνων από ιδιώτες. Επιπρόσθετα, ο Λευτέρης Αυγενάκης επανέλαβε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η αναβίωση του «Ράλι Ακρόπολις».
Καταλήγοντας, ο υφυπουργός Αθλητισμού απηύθυνε πρόσκληση στους επιχειρηματίες να επενδύσουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τον αθλητικό τουρισμό. «Στην προσπάθεια της απαγκίστρωσης από τον κρατικοδίαιτο αθλητισμό, ζητούμε και τη δική σας συμβολή. Να συμβάλετε στην περαιτέρω ανάπτυξη του υπέρτατου αγαθού του αθλητισμού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ