23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIA«Λος Αντζελες εμπιστευτικό»: Προωθείται η Ελλάδα ως κινηματογραφικός προορισμός

«Λος Αντζελες εμπιστευτικό»: Προωθείται η Ελλάδα ως κινηματογραφικός προορισμός

Με υψηλά στελέχη των μεγαλύτερων αμερικάνικων εταιρειών παραγωγής οπτικοακουστικού περιεχομένου συναντήθηκε, κατά την επίσκεψή του στο Λος Αντζελες, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Κρέτσος παρουσίασε αναλυτικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρέχει, πλέον, η Ελλάδα ως κινηματογραφικός προορισμός μετά και τη θεσμοθέτηση των ποικίλων κινήτρων παραγωγής (cash rebate, φορολογικά κίνητρα, κίνητρα αναπτυξιακού νόμου).
Ο κ. Κρέτσος, όπως κάνει γνωστό ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, πραγματοποίησε, από 20 έως 25 Ιανουαρίου επίσκεψη στο Λος Αντζελες με σκοπό την προώθηση της Ελλάδας ως κινηματογραφικού προορισμού, σε συνέχεια και των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης που καθιστούν τη χώρα μας έναν από τους φιλικότερους και ελκυστικότερους τόπους για το γύρισμα κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν ειδικές συναντήσεις με τη Netflix, την Amazon, την Paramount, την Universal Pictures και την ΗΒΟ. Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψης, οργανώθηκε εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των παραπάνω εταιρειών, αλλά και άλλων σημαντικών εταιριών, όπως η Disney, η Warner Bros, η CBS, η FOX, η FX Networks, η Legendary, η A+E Networks, η Alcon Entertainment, η Cinespace Studios, η Showtime.

Ο κ. Κρέτσος με τον κ. Τζέιμς Γιαννόπουλο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο
της Paramount Pictures.


Ολοι οι συνομιλητές, όπως σημειώνει η ίδια ανακοίνωση, εξέφρασαν πραγματικά έντονο ενδιαφέρον για τη νέα νομοθεσία και τα κίνητρα που δίνει η χώρα μας για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών.
Τέλος, κ. Κρέτσος συναντήθηκε και με σημαίνοντα στελέχη της ελληνικής ομογένειας. Ο υφυπουργός συνοδεύονταν από τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στο Λος Αντζελες, Ευγενία Μπενιάτογλου και τον Αλέξη Γεωργιάδη, προϊστάμενο διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΥΨΗΠΤΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ