22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚοινωνικό μέρισμα: Ειδική πλατφόρμα για ενστάσεις - 150.000 νοικοκυριά με επιτυχημένη αίτηση

Κοινωνικό μέρισμα: Ειδική πλατφόρμα για ενστάσεις – 150.000 νοικοκυριά με επιτυχημένη αίτηση

Τη δυνατότητα υποβολής εντάσεων για το κοινωνικό μέρισμα δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους πολίτες υπέβαλλαν αίτηση και απορρίφθηκε.
Όπως ανακοινώθηκε, για την διευκόλυνση των πολιτών, στο διαδικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ (www.koinonikomerisma.gr) θα ανοίξει σήμερα συμπληρωματική σελίδα, δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα.
Όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτησή τους, στα πλαίσια του δημοσιονομικού χώρου που τις τελευταίες ημέρες δημιουργείται, θα λάβουν το επίδομα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους. Το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει επίσης ότι για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν ήδη δύο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για ενημέρωση. Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι σήμερα το πρωί 150.000 νοικοκυριά είχαν κάνει επιτυχημένη αίτηση για την χορήγηση του μερίσματος των 700 ευρώ.
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο απαντά στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα αναφέροντας ότι:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται υποκριτικά για το «κοινωνικό μέρισμα» όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι ξόδεψε όλο τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε με το προεκλογικό επίδομα που ονόμασε «13η σύνταξη».
Αποτέλεσμα ήταν να αφήσει, με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δημοσιονομικό κενό ύψους 396 εκατ. ευρώ το 2019 και 1,080 δισ. ευρώ το 2020.
Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο κάλυψε το δημοσιονομικό κενό, αλλά μείωσε τον ΕΝΦΙΑ από φέτος για περίπου 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, βοήθησε περίπου 580.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω των 120 δόσεων και χορήγησε αυξημένο επίδομα θέρμανσης σε 600 χιλιάδες συμπολίτες μας.
Επιπρόσθετα, διαθέτει έκτακτη ενίσχυση ύψους 175 εκατ. ευρώ σε περισσότερα από 250 χιλιάδες νοικοκυριά».
Ειδικός τηλεφωνικός αριθμός για το κοινωνικό μέρισμα
Ειδικός τηλεφωνικός αριθμός 2131621000 λειτουργεί από το πρωί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για το αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος. Ηδη έχουν εξυπηρετηθεί 150 πολίτες.
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ