14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΚινέζος επιδημιολόγος: Ο κορονοϊός θα τελειώσει τον Ιούνιο αν εφαρμοστούν τα μέτρα

Κινέζος επιδημιολόγος: Ο κορονοϊός θα τελειώσει τον Ιούνιο αν εφαρμοστούν τα μέτρα

Ο κορονοϊός έχει σπείρει τον πανικό σε ολόκληρο τον πλανήτη με νέα κρούσματα και νεκρούς να ανακοινώνονται καθημερινά. Το ερώτημα όλων τώρα είναι: Πότε θα τελειώσει ο κορονοϊός; Τη δική του εκτίμηση και συστάσεις δίνει ένας Κινέζος επιδημιολόγος.
Η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να τελειώσει τον Ιούνιο, εάν όλες οι χώρες που έχουν πληγεί σοβαρά λάβουν αυστηρά μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του ιού, δήλωσε ο κορυφαίος Κινέζος επιδημιολόγος, Zhong Nanshan.
«Είμαι πολύ χαρούμενος», είπε χαρακτηριστικά, «που βλέπω ότι έχουν ληφθεί μέτρα στην Ιταλία και τη Νότια Κορέα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται ήδη. Αν παραμείνει αυτό, τότε εκτιμώ ότι η επιδημία θα τελειώσει τον Ιούνιο», δήλωσε ο Zhong σε συνέντευξη Τύπου.
Αναφορικά με το ερώτημα για το αν ο κορονοϊός θα υποχωρήσει όταν θα αρχίσει η θερμοκρασία να αυξάνεται και ο καιρός θα είναι καλύτερος, ο επιδημιολόγος επισήμανε ότι, κατά κανόνα, ο ιός δεν είναι πολύ δραστήριος στις υψηλές θερινές θερμοκρασίες, αναμένοντας βελτίωση.


Συνεχίζοντας τις συστάσεις, υπογράμμισε ότι η μεταδοτικότητα του συγκεκριμένου ιού είναι υψηλή και απαιτείται κρατική παρέμβαση για τον έλεγχό του.
«Σε ορισμένες χώρες η θνησιμότητα από την ασθένεια είναι πολύ υψηλή, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στις ΗΠΑ και στη Γαλλία, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Αν κοιτάξετε την Κίνα, το ποσοστό θνησιμότητας στη χώρα είναι περίπου 3%, αλλά η διαφορά είναι τεράστια. Στην Γουχάν, το ποσοστό θνησιμότητας φτάνει το 4,9%, ενώ εκτός Χουμπέι είναι πολύ χαμηλό. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολύ αυστηρά μέτρα ελέγχου», εξήγησε ο Zhong.
Η Κίνα ξεπερνά την έξαρση
Η Κίνα φαίνεται να αφήνει πίσω της τα δύσκολα, καθώς οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων πέφτουν. Χαρακτηριστικά, μόλις οκτώ νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, από και ξεκίνησε η πανδημία.
Αισθητή είναι η διαφορά στην καθημερινότητα, καθώς αργά και διστακτικά οι επιχειρήσεις ανοίγουν ξανά. Μάλιστα, στην επαρχία Χουμπέι, ανακοινώθηκε χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Πλέον, θα επιτρέπεται σε ορισμένες βιομηχανίες να ξεκινήσουν ξανά την παραγωγή.
Πηγή: Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ