18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΚαναδάς: Η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις προϊόντων ατμίσματος

Καναδάς: Η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις προϊόντων ατμίσματος

Η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε μέτρα με τα οποία απαγορεύει τις διαφημίσεις προϊόντων ατμίσματος «οπουδήποτε μπορεί να τις δουν ή να τις ακούσουν νέοι».
«Η γρήγορη εξάπλωση του ατμίσματος στους νέους ανησυχεί την κυβέρνηση», εξήγησε το καναδικό υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.
Τα μέτρα που προτείνονται έχουν στόχο να απαγορευθούν οι διαφημίσεις προϊόντων ατμίσματος κυρίως σε δημόσιους χώρους ή στο Διαδίκτυο. Αντίθετα η προώθηση των προϊόντων αυτών θα επιτρέπεται «σε ειδικά καταστήματα, επιχειρήσεις και ιστότοπους στους οποίους έχουν πρόσβαση μόνο ενήλικες».
Η υπουργός Υγείας Πάτι Χάντζου ανακοίνωσε επίσης «την υποχρεωτική αναγραφή στα πακέτα των προϊόντων ατμίσματος προειδοποιήσεων για τις βλαπτικές επιπτώσεις τους στην υγεία».
Τα νέα μέτρα πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το υπουργείο.
Εξάλλου χθες Πέμπτη το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε νόμο με τον οποίο αυξάνεται από τα 18 στα 21 έτη η νόμιμη ηλικία αγοράς προϊόντων καπνού και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε όλες τις Πολιτείες, μετά την κατακόρυφη αύξηση της κατανάλωσης μεταξύ των εφήβων.
Νωρίτερα φέτος στον Καναδά ένας 17χρονος παραλίγο να χάσει και τους δύο του πνεύμονες έπειτα από πέντε μήνες ατμίσματος.
Στο μεταξύ στις ΗΠΑ ένα έλαιο της βιταμίνης Ε που προστίθεται στα προϊόντα αναπλήρωσης υγρού των ηλεκτρονικών τσιγάρων φαίνεται να ευθύνεται για μια πνευμονολογική ασθένεια που έχει ήδη επηρεάσει 2.409 ανθρώπους και έχει προκαλέσει τον θάνατο 52 ανθρώπων μέχρι στιγμής.
Μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά είχε ενημερωθεί για 14 περιπτώσεις πνευμονολογικών ασθενειών που συνδέονται με το άτμισμα.
Ένας φοιτητής στους πέντε έχει χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό τσιγάρο τις τελευταίες 30 ημέρες, αριθμός που σημειώνει αύξηση κατά 10% σε σχέση με το 2016-2017, σύμφωνα με έκθεση του καναδικού υπουργείου Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ