16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗΚάποια ψυχική διαταραχή παρουσιάζει ένας στους πέντε ανθρώπους που ζει σε εμπόλεμη...

Κάποια ψυχική διαταραχή παρουσιάζει ένας στους πέντε ανθρώπους που ζει σε εμπόλεμη ζώνη

Οι άνθρωποι που έχουν ζήσει σε περίοδο πολέμου είναι πέντε φορές πιθανότερο να εμφανίσουν άγχος ή κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή τους, όπως αποκαλύπτει μία νέα επιστημονική μελέτη.
Τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet» δείχνουν πως σχεδόν ένα στα πέντε άτομα (22%) που ζουν σε περιοχή με ένοπλη σύγκρουση εμφανίζει κατάθλιψη, άγχος, διαταραχή μετατραυματικού στρες, διπολική διαταραχή ή σχιζοφρένεια, έναντι αναλογίας ενός ανθρώπου στους 14 στον γενικό πληθυσμό. Περίπου το 9% των πληθυσμών που πλήττονται από τέτοιες συγκρούσεις έχουν κάποιου είδους μέτρια έως σοβαρή κατάσταση ψυχικής υγείας.
«Η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε τραυματικές συνθήκες, το άγχος του να τα βγάλει κανείς πέρα στην εμπόλεμη και ασταθή καθημερινότητα και η φτώχεια που είναι ενδημική σε περιόδους συγκρούσεων σχετίζονται έντονα με διαταραχές στην ψυχική υγεία», τόνισε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Φιόνα Τσάρλσον από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ στην Αυστραλία.
Στη διάρκεια των πολέμων τα συστήματα υγείας συνήθως καταρρέουν και αυξάνονται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη βοήθειας μέσα στην ανθρωπιστική κρίση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένεται να χρησιμοποιήσει τα νέα ευρήματα για να αναδείξει τα προβλήματα ψυχικής υγείας στη διάρκεια ανθρωπιστικών κρίσεων.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ