20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΙσπανία: PSOE και Unidas Podemos υπέγραψαν συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού

Ισπανία: PSOE και Unidas Podemos υπέγραψαν συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού

Το ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) και το κόμμα Unidas Podemos της ριζοσπαστικής αριστεράς κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερ υψηλόβαθμη πηγή στο PSOE, ενώ την ίδια πληροφορία έκανε γνωστή και βουλευτής των Unidas Podemos.
Το PSOE ανέφερε επίσης σε δήλωσή του πως ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ και ο επικεφαλής των Unidas Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, συναντήθηκαν στις 13:45 (τοπική ώρα, 14:45 ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να μιλήσουν στους δημοσιογράφους όταν ολοκληρωθεί η συνάντησή τους.
Ο βουλευτής των Unidas Podemos, Αλμπέρτο Γκαρθόν, δήλωσε κι αυτός πως επιτεύχθηκε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές. «Σήμερα είναι ημέρα γιορτής», έγραψε στο Twitter.
Η εφημερίδα La Vanguardia ανέφερε κι αυτή πως επιτεύχθηκε προκαταρκτική συμφωνία ανάμεσα στα δύο κόμματα, η οποία επικεντρώνεται στον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη κυβέρνηση συνασπισμού της Ισπανίας μετά την επιστροφή της χώρας στη δημοκρατία.
Ωστόσο, ο συνδυασμός των 120 εδρών που κέρδισαν οι Σοσιαλιστές και των 35 των Unidas Podemos δεν είναι αρκετές για να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στην 350μελή βουλή και θα χρειαστεί να βρουν και άλλους συμμάχους.
Πηγή EFE

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ