19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΘρίλερ με χαμένο πίνακα του Γκούσταβ Κλιμτ

Θρίλερ με χαμένο πίνακα του Γκούσταβ Κλιμτ

Σε ένα πραγματικό αστυνομικό μυστήριο εξελίσσεται η υπόθεση της ανακάλυψης του πίνακα «Προσωπογραφεία μίας Κυρίας» του διάσημου Βιεννέζου ζωγράφου, Γκούσταβ Κλιμτ, στον κήπο της γκαλερί Ρίτσι Οντι στην Πιατσέντσα της Ιταλίας, 22 χρόνια μετά την κλοπή του από τον ίδιο χώρο. Την αρχική χαρά για την εύρεσή του διαδέχεται πλέον ένας σκεπτικισμός, καθώς οι ειδικοί τώρα πιθανολογούν πως ο πίνακας είναι πλαστός.
Από την αρχή, όλη η ιστορία περιβαλλόταν από ένα μυστήριο: Ακόμη και η κλοπή του έργου, αξίας 60 εκατ. ευρώ, υπήρξε ένα αίνιγμα, καθώς ο πίνακας -ένας από τα πλέον αναζητούμενα δημιουργήματα έκτοτε- δεν είχε εμφανισθεί πουθενά, ούτε υπήρξε κάποιος υπαινιγμός για πιθανή πώλησή του στη μαύρη αγορά και για κάποιον δυνητικό κάτοχό του.
Η κλοπή του έργου, μάλιστα, έγινε λίγες ημέρες μετά την ανακάλυψη -από την ερευνήτρια Κλάουντια Μάγκα- ενός άλλου σχεδίου κάτω από τη ζωγραφισμένη επιφάνεια της «Προσωπογραφίας». Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για την προσωπογραφία μίας γυναίκας με καπέλο, που είχε εκτεθεί στη Δρέσδη το 1912 κι έκτοτε θεωρείτο χαμένο. Στην πραγματικότητα, αποδεικνυόταν πως ο Αυστριακός μαέστρος του χρωστήρα το είχε επιζωγραφίσει με ένα νέο θέμα, εκείνο του πίνακα που εκλάπη από την Πιατσέντσα το 1997.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ