22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΗ Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου και η Γιούτζα Γουάνγκ σε μια μοναδική...

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου και η Γιούτζα Γουάνγκ σε μια μοναδική βραδιά στο Ηρώδειο

Μια σπουδαία συναυλία εγκαινιάζει το πρόγραμμα της κλασικής μουσικής στο Ηρώδειο για φέτος το καλοκαίρι. Η φημισμένη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου, υπό τη διεύθυνση του Γκουστάβο Χιμένο, συναντά το αστέρι του πιάνου, τη νεαρή Γιούτζα Γουάνγκ, στο Ηρώδειο, στις 17 Ιουνίου.
Το άστρο της Γιούτζα Γουάνγκ ανέτειλε το 2007, όταν η 20χρονη τότε καλλιτέχνης κλήθηκε να αντικαταστήσει εκτάκτως την Μάρτα Αργκεριχ ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστόνης. Η δυναμική ερμηνεία της Γουάνγκ εντυπωσίασε, συζητήθηκε και αποτέλεσε τελικά την αρχή για μία λαμπρή πορεία σε όλο τον κόσμο, με το κοινό να αναμένει με ενθουσιασμό την επόμενη εμφάνισή της.
Η Γιούτζα Γουάνγκ έχει συνεργαστεί με μερικές από τις σημαντικότερες ορχήστρες στον κόσμο, όπως οι Φιλαρμονικές του Βερολίνου και του Μονάχου, του Λος Αντζελες και της Βιέννης, συμπράττοντας με κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως οι Yuri Temirkanov, Esa-Pekka Salonen, Gustavo Dudamel, Gautier Capucon, Λεωνίδας Καβάκος, Romnan Simovic κ.α., ενώ ηχογραφεί με την Deutsche Grammophon. Για τη σεζόν 2018-2019, η Γιούτζα Γουάνγκ υπήρξε artist in residence στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου.
Η Γουάνγκ φημίζεται για την εκρηκτική σκηνική παρουσία και όχι μόνο για τις εξεζητημένες ενδυματολογικές της επιλογές, με φορέματα που ράβονται ειδικά γι’ αυτήν: «Τι είναι πιο προσβλητικό; Το φόρεμα ή η στενομυαλιά των κριτικών;» έγραφε η Washington Post το 2011, «Ξεχάστε το φόρεμα, η πιανίστρια Γιούτζα Γουανγκ παίζει «πολύχρωμη» μουσική στο Hollywood Bowl», έγραφε η Los Angeles Daily News το 2016.
Υπάρχουν όμως πολλοί περισσότεροι λόγοι που η Γουάνγκ έχει αναδειχθεί σε μία από τις γνωστότερες και καλύτερες πιανίστριες της γενιάς της, αφού συνδυάζει τη συναρπαστική ερμηνεία και την εξαιρετική δεξιοτεχνία της με μία απροσδόκητη για τον κόσμο της κλασικής μουσικής παρουσίας.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ