18.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΗ ταινία «ΕΞΟΔΟΣ 1826» και ο σκηνοθέτης Τσικάρας Βασίλης στο Αγρίνιο

Η ταινία «ΕΞΟΔΟΣ 1826» και ο σκηνοθέτης Τσικάρας Βασίλης στο Αγρίνιο

Παρουσία του σκηνοθέτη της, Τσικάρα Βασίλη, θα προβληθεί η ταινία «ΕΞΟΔΟΣ 1826», την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017.
Η ταινία «Εξοδος 1826» είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή από την Θεσσαλονίκη και αφορά την ιστορία 120 αντρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά, που έσπευσαν να βοηθήσουν στην Εξοδο του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826. Η ταινία είναι βασισμένη στο δημοτικό μας τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και στη μυθοπλασία.
Στη Δημοτική Αγορά του Αγρινίου το επόμενο «ταξίδι στον χρόνο…»
Ο Δήμος Αγρινίου σας καλεί σε ένα «ταξίδι στο χρόνο…» μέσα από την ζωγραφική του σύγχρονου λαϊκού ζωγράφου Νώντα Ρεντζή που θα παρουσιαστεί από 22 Μαρτίου έως 30 Απριλίου 2017 στο κτίριο της παλιάς Δημοτικής Αγοράς.
Στην έκθεση αυτή ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει ένα ζωγραφικό «ταξίδι στον χρόνο…» με παλιούς και νέους πίνακές του.
Τους ανθρώπους που βγήκαν οριστικά από το κάδρο των ενδιαφερόντων μας, ο Νώντας Ρεντζής τους επανατοποθετεί μέσα από τα δικά του κάδρα, σαν φύλακας της συλλογικής μας μνήμης, στο κέντρο της νοσταλγίας μας.
Το μάζεμα της ελιάς, το αρμάθιασμα του καπνού, το καθάρισμα του καλαμποκιού, ο αγγειοπλάστης, η υφάντρα, ο καλαθάς, η μοδίστρα, ο καστανάς, ο γανωματής, ο τροχιστής, ο πεταλωτής, ο σαμαρτζής, ο παγωτατζής, ο μανάβης, ο καρεκλάς, η φουρνάρισσα και οι πλύστρες, οι γεωργοί, οι ξυλοκόποι, οι βαρελάδες, οι κυνηγοί και πολλοί άλλοι μας περιμένουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ