15.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ Σοφία Λόρεν θα τιμηθεί στο Φεστιβάλ Capri-Hollywood

Η Σοφία Λόρεν θα τιμηθεί στο Φεστιβάλ Capri-Hollywood

Η Ιταλίδα ηθοποιός, Σοφία Λόρεν, θα τιμηθεί με το βραβείο Capri Legend Award (Μύθος του Κάπρι) για το σύνολο της καριέρας της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Capri-Hollywood.
Μία άλλη θρυλική Ιταλίδα, η σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Λίνα Βερτμίλερ, θα απονείμει το βραβείο στη Σοφία Λόρεν, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου στο νησί της Ιταλίας.
Το βραβείο, σύμφωνα με το THR, έχει ιδιαίτερη σημασία για τις δύο φίλες, καθώς η Σοφία Λόρεν απένειμε τον περασμένο Οκτώβριο στη Λίνα Βερτμίλερ το τιμητικό Οσκαρ στην τελετή απονομής των Governors Awards της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.
Στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Capri-Hollywood έχει προγραμματιστεί η ιταλική πρεμιέρα της ταινίας «Little Women» (Μικρές Κυρίες) της Γκρέτα Γκέργουικ.
Η Σοφία Λόρεν ήταν υποψήφια για Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου το 1965 για τον ρόλο της στην ταινία «Γάμος Αλά Ιταλικά» (Marriage Italian Style) του Βιτόριο ντε Σίκα και έλαβε τιμητικό βραβείο από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών το 1991.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ