21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΗ κλιματική αλλαγή στην ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Η κλιματική αλλαγή στην ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Στο Νταβός από το απόγευμα ο Μητσοτάκης – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα του

Με το βλέμμα στις επενδύσεις, αλλά και στα ελληνοτουρκικά, αναχωρεί το απόγευμα για το Νταβός της Ελβετίας ο πρωθυπουργός. Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Δεδομένου πως στην ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ βρίσκεται φέτος η κλιματική αλλαγή, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στην απόφαση για πλήρη απεξάρτηση της χώρας από τον λιγνίτη το αργότερο έως το 2028.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι επενδύσεις, αλλά και ο ρόλος της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο, με στόχο της Αθήνας να πείσει τους συνομιλητές της για το δίκαιο των ελληνικών θέσεων σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, τη συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης και τις εξελίξεις στη Λιβύη.
Σύμφωνα με το protothema.gr, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να έχει επαφές με επικεφαλής πολυεθνικών κολοσσών, όπως η Microsoft και η Google, καθώς και με στελέχη της Visa Europe και της Heineken.
Την Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να συμμετάσχει στο φόρουμ μαζί με τον Βρετανό ιστορικό, Νάιαλ Φέργκιουσον, ενώ επιπλέον θα μιλήσει νέο σχέδιο της ΕΕ για το περιβάλλον μαζί με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς και τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.
Η ατζέντα του πρωθυπουργού, μέχρι στιγμής, δεν περιλαμβάνει κάποια συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που θα βρίσκεται στο Νταβός, ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να συνομιλήσει με την πρόεδρο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, αλλά και με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουάιδο, που έχει αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος της χώρας. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες να έχει ολιγόλεπτες επαφές με τους Εμανουέλ Μακρόν, Ντόναλντ Τραμπ, Άγκελα Μέρκελ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ