18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤΟΥΡΙΣΜΟΣΗ ΔΕΘ γεμίζει τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Η ΔΕΘ γεμίζει τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Όπως κάθε Σεπτέμβρη τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης γεμίζουν χάρη στη Διεθνή Έκθεση και ειδικά τα δύο Σαββατοκύριακα (το πρώτο της έναρξης και το δεύτερο της λήξης) οι πληρότητες ξεπερνούν το 90%. «Φέτος, μετά από έναν ικανοποιητικό Αύγουστο, περιμένουμε κι έναν πολύ καλό Σεπτέμβρη. Είναι κάτι που το ζούμε χρόνια, σχεδόν τυποποιημένο, αλλάζει μόνο ανάλογα με το ποια είναι τιμώμενη χώρα.
Τόσο η γενική έκθεση, όσο και οι κλαδικές αποτελούν τονωτική ένεση για τα ξενοδοχεία» δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος.
Όπως επεσήμανε, η ΕΞΘ βρίσκεται σε επαφή και επικοινωνία με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO για να γίνονται οι εκθέσεις και μεσοβδόμαδα στο μέλλον, κάτι που θα συμβάλει δραστικά στην τόνωση της οικονομίας και στην αύξηση της πληρότητας.
Σε ό,τι αφορά τους Ινδούς τουρίστες, καθώς η φετινή ΔΕΘ είναι αφιερωμένη στην Ινδία, ο κ. Μανδρίνος τόνισε ότι είναι ελάχιστοι αυτοί που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη αλλά για να αυξηθεί ο αριθμός τους, απαιτείται εκτός από επαγγελματική και στοχευμένη προσέγγιση, να δρομολογηθούν και ανάλογες αεροπορικές συνδέσεις.
Η επόμενη μέρα για τη Θεσσαλονίκη εξαρτάται από τον Απ. Τζιτζικώστα και τον Κ. Ζέρβα
Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα για τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΕΞΘ, Ανδρέας Μανδρίνος, είπε: «θα την υποδείξουν ο πετυχημένος, κατά τη γνώμη μου, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο νέος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζερβας. Θα υπάρξει στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής νέο διοικητικό συμβούλιο τετραετίας, κάτι που δίνει την ευκαιρία να ένα νέο ξεκίνημα, ένα τετραετές πλάνο. Το θέμα είναι ποιον δρόμο θα ακολουθήσουμε. Θα ακολουθήσουμε την κατεύθυνση που μάλιστα πρόσφατα υπέδειξε ο πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης με την τεχνοκρατική δομή και σύνθεση στο υπουργείο Τουρισμού; Θα βάλουμε τεχνοκράτες και κορυφαίους επαγγελματίες του μάρκετινγκ στον Οργανισμό; Η επόμενη μέρα χρυσή ή μαύρη θα φέρει την υπογραφή του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Εκτιμώ ότι υπάρχει η βούληση αλλά το θέμα είναι να γίνει πράξη».
Ο κ. Μανδρίνος χαρακτήρισε πολύ θετικά τα βήματα που έγιναν για την αστυνόμευση του κέντρου της Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι η αίσθηση της ασφάλειας είναι πολύ σημαντικό ζήτημα για τον τουρισμό. Επεσήμανε ότι ο νέος αστυνομικός διοικητής, Λάζαρος Μαυρόπουλος, παράγει έργο αθόρυβο αλλά αποτελεσματικό.
Χαρακτήρισε επίσης, πολύ έντιμο το ότι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης «πήρε πάνω του» το θέμα της καθαριότητας που αποτελεί «αγκάθι» για την πόλη, ενώ ευχαρίστησε δημόσια τον απερχόμενο δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα, για το σημαντικό έργο τους στον τομέα του τουρισμού.
Νικόλ Καζαντζίδου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ