16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΗχητικό απόσπασμα αποκαλύπτει πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να στηρίξουν την αντιπολίτευση της...

Ηχητικό απόσπασμα αποκαλύπτει πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να στηρίξουν την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, παραδέχθηκε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα ήταν η διατήρηση της ενότητας της αντιπολίτευσης της χώρας.
Σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, οι συνεχείς διαφωνίες μεταξύ των ηγετών της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας έχουν αποτρέψει τις προσπάθειες για την πραγματοποίηση μιας αποτελεσματικής εξέγερσης. Παρόλο που η Ουάσιγκτον επέλεξε τον Χουάν Γκουάιδο ως τον βασικό υποψήφιο για την αυριανή ηγεσία της χώρας, οι εχθροί του Μαδούρο εξακολουθούν να επιθυμούν την εξουσία για τον εαυτό τους, σημειώνει ο Πομπέο.
Σε διαρρεύσαντα ηχητικά αποσπάσματα που βρέθηκαν στα χέρια της Washington Post, τα οποία καταγράφηκαν σε συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και Ισραηλινών ηγετών την περασμένη εβδομάδα, ο Μάικ Πομπέο σημείωσε ότι η διατήρηση της ενότητας της αντιπολίτευσης έχει αποδειχθεί «δυσβάστακτα δύσκολη».
«Το στοίχημα μας, το οποίο είναι να διατηρήσουμε την αντιπολίτευση ενωμένη, έχει αποδειχθεί δυσάρεστα δύσκολο», ανέφερε ο Πομπέο στο απόσπασμα. «Την στιγμή που θα φύγει ο Μαδούρο, όλοι θα σηκώσουν τα χέρια τους και θα πουν, πάρε με, είμαι ο επόμενος πρόεδρος της Βενεζουέλας». Θα υπάρχουν σαράντα άτομα που πιστεύουν ότι είναι οι νόμιμοι κληρονόμοι του Μαδούρο».


Βενεζουέλα χωρίς Ρώσους! Νέο αμερικανικό παραμύθι…
Είναι ενδιαφέρον ότι ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών αρχικά αρνήθηκε να μιλήσει για το θέμα, λέγοντας ότι «κάποιος πιθανότατα άνοιξε ένα μαγνητόφωνο», αναφέρει η έκθεση της Washington Post.
Πρόσθεσε επίσης ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο θα εγκαταλείψει τελικά την θέση του, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν μπορούσε να προβλέψει το πότε.
Σύμφωνα με το Hill, ο Πομπέο αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να ενώσουν την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας από τότε που ανέλαβε το αξίωμα του διευθυντή της CIA το 2017. Οι συνεχιζόμενες διαμάχες μεταξύ αρχηγών της αντιπολίτευσης εμπόδισαν τη δημιουργία μιας επιτυχημένης εξέγερσης.
Απέδωσε την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο στις 30 Απριλίου στην έλλειψη συναίνεσης μεταξύ των αντιπάλων του Νικολάς Μαδούρο.
Στο ηχητικό απόσπασμα, ο Πομπέο φέρεται να υποθέτει ότι ο Μαδούρο «περιβάλλεται κυρίως από Κουβανούς».
«Δεν εμπιστεύεται τους πολίτες της Βενεζουέλας καθόλου, δεν τον κατηγορώ, δεν θα έπρεπε, όλοι σχεδίαζαν εναντίον του. Δυστυχώς, όλοι σχεδίαζαν για λογαριασμό τους», φέρεται να αναφέρει ο Πομπέο στην ηχογράφηση.
Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ