22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΖημίες ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο η Deutsche Telekom λόγω της απομείωσης...

Ζημίες ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο η Deutsche Telekom λόγω της απομείωσης του ποσοστού της στη βρετανική BT

Καθαρές ζημίες 2,12 δισ. ευρώ ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο η Deutsche Telekom, συγκριτικά με κέρδη 946 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω της απομείωσης του ποσοστού 12% που κατέχει στη βρετανική BT.
Η μετοχή της μεγαλύτερης βρετανικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών BT υποχώρησε κατά περίπου ένα πέμπτο κατά τη διάρκεια του 2016, εξαιτίας της ψήφου υπέρ του Brexit.
Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε αύξηση 2% στα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) του τέταρτου τριμήνου στα 5,26 δισ. ευρώ, χάρη στη μονάδα T-Mobile US και την αύξηση κατά 3% των προσαρμοσμένων EBITDA στη Γερμανία.
Τα κέρδη στη Γερμανία ύψους 2,14 δισ. ευρώ ξεπέρασαν τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών σε έρευνα του Reuters για 2,12 δισ. ευρώ και αποτελούν την πρώτη αύξηση εδώ και αρκετά χρόνια.
H Deutsche Telekom προέβλεψε, ωστόσο, ότι ο ρυθμός αύξησης των κερδών EBITDA θα μειωθεί στο ήμισυ φέτος. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αναμένεται να αυξηθούν κατά λιγότερο από 4% στα 22,2 δισ. ευρώ περίπου το 2017, οριακά χαμηλότερα από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 22,7 δισ. ευρώ και συγκριτικά με αύξηση 8% το 2016.
Η μετοχή του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου στην Ευρώπη βάσει κύκλου εργασιών υποχώρησε νωρίτερα κατά 1,6%.
«Η πρόβλεψη για τα προσαρμοσμένα EBITDA για το σύνολο του 2017 φαίνεται απογοητευτική», σχολίασε χρηματιστής από τη Φρανκφούρτη.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ