16 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπιστήμονες «μετατρέπουν» το μετρό σε εργαστήριο!

Επιστήμονες «μετατρέπουν» το μετρό σε εργαστήριο!

ECON 3

Οκτώ σταθμοί του μετρό και ένας του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου μετατρέπονται αύριο (σ.σ. Παρασκευή) σε ένα ζωντανό εργαστήριο με πειράματα, εφαρμογές, διαδραστικά ψηφιακά παιχνίδια και εκθέματα, βιντεοπροβολές για επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα που αγγίζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Την γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, «Mind the Lab», έχει ετοιμάσει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, SciCO.
Οπως δηλώνει η υπεύθυνη της εκδήλωσης, Ελπινίκη Παππά, «απευθυνόμαστε σε κόσμο που δεν θα ενδιαφερόταν από μόνος του για επιστημονικά ή τεχνολογικά θέματα. Τώρα όμως θα το βρει στον δρόμο του, θα «πέσουμε» πάνω του θα λέγαμε για να του δείξουμε πράγματα που αφορούν στην ζωή του».
Οι σταθμοί που συμμετέχουν στο πρωτότυπο επιστημονικό γεγονός είναι Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Κεραμεικός, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ελληνικό, Αγιος Δημήτριος, Αλιμος, Πειραιάς και Εθνική Αμυνα. «Σε κάθε σταθμό θα το σκηνικό θα είναι διαφορετικό και θα συμμετέχουν διαφορετικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί και ερευνητικά κέντρα, με ιδιωτικά αλλά και δημόσια σχολεία» προσθέτει η κ. Παππά και τονίζει: «Προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους, τους πολύ βιαστικούς, αλλά και τους γεμάτους περιέργεια επισκέπτες του μετρό. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε, να ενθαρρύνουμε, να προκαλέσουμε ανθρώπους κάθε ηλικίας και γνωστικού υπόβαθρου να γνωρίσουν τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας, και πώς αυτός επιδρά στην καθημερινότητα τους. Γιατί η χρήση επιστημονικών και τεχνολογικών εφαρμογών αποτελεί μέρος της ζωής μας».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ