20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕπεκτείνεται το δίκτυο των κόκκινων κάδων στον δήμο της Αθήνας

Επεκτείνεται το δίκτυο των κόκκινων κάδων στον δήμο της Αθήνας

Επεκτείνει σημαντικά ο δήμος Αθηναίων το δίκτυο των κόκκινων κάδων, όπου συγκεντρώνονται ρούχα, παπούτσια και άλλα είδη για άτομα οικονομικά αδύναμα, αλλά και για ανακύκλωση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, τις αμέσως επόμενες ημέρες πενήντα ακόμα τέτοιοι κάδοι θα προστεθούν στους 165 που υπάρχουν ήδη και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της πόλης με τελικό στόχο ο συνολικός αριθμός τους σύντομα να φτάσει τους 250.
Στους κόκκινους κάδους οι πολίτες μπορούν να αφήνουν μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης που δεν χρειάζονται πλέον, όπως καθαρά ρούχα, ζευγαρωμένα παπούτσια, λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια κλπ)καθώς και αξεσουάρ(ζώνες, τσάντες κλπ). Τα ρούχα που συγκεντρώνονται και βρίσκονται σε καλή κατάσταση προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες και τις κοινωνικές δομές του δήμου. Ρουχισμός διατίθεται επίσης για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως οι φυσικές καταστροφές. Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού. Από τα παλιά ρούχα μπορούν επίσης να φτιαχτούν φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων.
«Η Αθήνα, βήμα βήμα, αλλάζει την κουλτούρα της καθημερινότητάς της. Ο δήμος μπαίνει μπροστά και ανοίγει το δρόμο για να γίνει η ανακύκλωση μέρος της ζωής όλων μας», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ