21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΕνοχλητική η παρουσία του Καστελόριζου για την τουρκική διπλωματία

Ενοχλητική η παρουσία του Καστελόριζου για την τουρκική διπλωματία

Στο «στόχαστρο» Τούρκου διπλωμάτη μπήκε το Καστελόριζο, με τον Τσαγατάι Ερτσιγές να χαρακτηρίζει «γελοίο» το γεγονός ότι ένα μικροσκοπικό νησί μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια ζώνη 40.000 τ.χ.
Ζήτημα για το Καστελόριζο και τη δυνατότητα της Ελλάδας να επικαλείται το συγκεκριμένο νησί για τις θαλάσσιες ζώνες, έθεσε Τούρκος διπλωμάτης σε αναρτήσεις του στο Twitter.
Σε μηνύματά του, ο Τσαγατάι Ερτσιγές, ανώτερο στέλεχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε ότι «είναι γελοίο να πιστεύεις» ότι το Καστελόριζο μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια ζώνη.
O Τούρκος διπλωμάτης ανήρτησε μάλιστα και χάρτη που απεικονίζει το Καστελόριζο.
«Είναι γελοίο να πιστεύεις ότι ένα μικροσκοπικό νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από τις ακτές της Τουρκίας και 570 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια ζώνη 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην ανατολική Μεσόγειο», έγραψε ο Τσαγατάι Ερτσιγές.
Υπενθυμίζεται ότι συνάντηση είχαν την Παρασκευή αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας, στην Αγκυρα, στο πλαίσιο των τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.
Επικεφαλής της συνάντησης ήταν ο Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σεντάτ Ονάλ.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ