18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΕνισχυμένες 4,6% οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Γερμανία το 2018

Ενισχυμένες 4,6% οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Γερμανία το 2018

Ενισχυμένες κατά 4,6% καταγράφηκαν το 2018 έναντι του 2017 οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Γερμανία, η οποία παραμένει δεύτερος πιο σημαντικός εθνικός εξαγωγικός στόχος για τους Ελληνες παραγωγούς.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, στην περίοδο 1η Ιανουαρίου – 31 Δεκεμβρίου 2018 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τη γερμανική αγορά ενισχύθηκε στα 2,151 δισ. ευρώ, από 2,056 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο πριν.
Σε όγκους τα προϊόντα που εξήχθησαν το 2018 προς τη Γερμανία, επίσης αυξήθηκαν στους 1,189 εκατ. τόνους, από 1,153 εκατ. τόνους που ήταν κατά το 12μηνο του 2017, με τα τρόφιμα – ποτά να συμμετέχουν με το υψηλότερο ποσοστό στο σύνολο των εξαγωγών.
Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, δήλωσε: «Πρόκειται, αδιαμφισβήτητα, για μια θετική επίδοση της εγχώριας επιχειρηματικής κοινότητας, η οποία αποδίδεται έως ένα βαθμό και στις οργανωμένες πρωτοβουλίες στήριξης της ελληνικής εξωστρέφειας όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Από την πλευρά του το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο συνέβαλε καθ’ όλη τη διάρκεια της περυσινής χρόνιας με ποικίλες δράσεις και υπηρεσίες στη γενικότερη προσπάθεια τόνωσης των εξαγωγών, που πέρυσι κατέγραψαν νέο υψηλό ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνώντας σε αξία τα 33 δισ. ευρώ».
Το 2018 το Επιμελητήριο, λειτουργώντας ως πύλη εξωστρέφειας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, διοργάνωσε πάνω από 80 εκδηλώσεις και δράσεις, στις οποίες συμμετείχαν 6.068 ενδιαφερόμενοι, ενώ πραγματοποίησε 5 επιχειρηματικές αποστολές από και προς τη Γερμανία. Επίσης, υποστήριξε τη συμμετοχή 488 Ελλήνων εκθετών και 9.9.75 εμπορικών επισκεπτών στις μεγαλύτερες Διεθνείς Γερμανικές Εκθέσεις, αλλά και σε εκθέσεις άλλων εθνικών αγορών, που διοργανώνονται από Γερμανικούς Εκθεσιακούς Οργανισμούς και για τις οποίες το Επιμελητήριο είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ