22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕνας «Ροκ Καραγκιόζης» από τον Μπάμπη Παπαδόπουλο και τον Γιάννη Οικονομίδη

Ενας «Ροκ Καραγκιόζης» από τον Μπάμπη Παπαδόπουλο και τον Γιάννη Οικονομίδη

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους στο «Μικρό Ψάρι» και τη θεατρική παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου», ο Μπάμπης Παπαδόπουλος ενώνει εκ νέου τις δημιουργικές του δυνάμεις με τον Γιάννη Οικονομίδη για το soundtrack της νέας του ταινίας «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς».
Μια πρώτη γεύση τόσο από την ταινία όσο και από τη μουσική της παίρνουμε στο βίντεο κλιπ του κομματιού «Το Ροκ του Καραγκιόζη», στο οποίο η γνωστή μελωδία από το θέατρο σκιών δίνει την αφορμή στον Παπαδόπουλο μαζί με τους Χρήστο Γερμένογλου (κρουστά) και Πέτρο Δαμιανίδη (διπλό μπάσο) για ένα ηλεκτρισμένο αυτοσχεδιασμό. Το βίντεο σκηνοθετεί ο Μιχάλης Μηνακούλης.
Σχετικά με τη νέα συνεργασία του με το σκηνοθέτη σχολιάζει ο Μπάμπης Παπαδόπουλος:
«Η διασκευή του συγκεκριμένου παραδοσιακού κομματιού, του γνωστού χασαποσέρβικου κυκλικού χορού του Καραγκιόζη με τους συνειρμούς που αυτός δημιουργεί, θεωρώ ότι είναι ο πιο ταιριαστός μουσικός σχολιασμός για τους κωμικοτραγικούς χαρακτήρες και το περιβάλλον τους που παρουσιάζει σ? αυτή την ταινία του ο Γιάννης Οικονομίδης».
Η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020 και τοποθετείται στην ελληνική επαρχία, συγκεκριμένα στη Λαμία, όπου τα ερωτικά πάθη ανακατεύονται με τις αυτοκαταστροφικές τάσεις των ηρώων. Όλα ξεκινούν με το γάμο μιας γοητευτικής γυναίκας με έναν επιχειρηματία, ο οποίος πάει εντελώς στραβά. Εκείνη αποφασίζει να τον εγκαταλείψει και να καταφύγει στον εραστή της, έναν πρώην λαϊκό τραγουδιστή, ο οποίος είναι τώρα ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου. Οι δυο τους καταφέρνουν να σμίξουν, όμως εκείνη εκτός από το να εγκαταλείψει τον άντρα της, του έχει κλέψει κι ένα εκατομμύριο ευρώ. Και ο επιχειρηματίας αποφασίζει να πάρει αιματηρή εκδίκηση…
Πηγή ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, Γιάννης Καντέας-Παπαδόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ