24 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ«Εμπριμέ Αισθήσεις» στην εικαστική έκθεση της Αννας Αχιλλέως

«Εμπριμέ Αισθήσεις» στην εικαστική έκθεση της Αννας Αχιλλέως

 

Σε ένα ταξίδι «στον εγκαυστικό ζωγραφισμένο Παράδεισο των λευκών γιασεμιών και των αμάραντων άγριων ρόδων» μας καλεί η Κύπρια ζωγράφος Αννα Αχιλλέως Staubli, στην πρώτη της ατομική έκθεση στην Ελλάδα, με τίτλο «Sensations Imprimes» (Εμπριμέ Αισθήσεις).
Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 19 Δεκεμβρίου στην γκαλερί Genesis ( Χάριτος 35) και θα διαρκέσει έως τις 13 Ιανουαρίου 2018.
Η εικαστικός ζει και εργάζεται ανάμεσα στην Ελβετία και την Κύπρο και στη δουλειά της ερευνά συστηματικά τις συναρπαστικές δυνατότητες της εγκαυστικής τέχνης. «Τα θαρραλέα λουλούδια της, δραπετεύουν από τη φλόγα που τα γεννά και εξέρχονται από το περίβλημα της ζωγραφικής επιφάνειας, αναπνέουν, θωπεύουν το βλέμμα, ερωτοτροπούν και αναρριχώνται, κολυμπώντας στο άπειρο μιας μεθυστικής ελευθερίας και εκπέμποντας λυτρωτικό φως. Υπενθυμίζοντας ότι αποτελούν «την περήφανη επιβεβαίωση ότι μια αχτίδα ομορφιάς υπερβαίνει όλα τα αναγκαία του κόσμου» σχολιάζει για τη ζωγράφο και το έργο της, η εικαστικός Ιρις Κρητικού που έχει και την επιμέλεια της έκθεσης.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ