19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ«Ελιξίριο της ζωής» βρέθηκε σε αρχαίο τάφο στην Κίνα

«Ελιξίριο της ζωής» βρέθηκε σε αρχαίο τάφο στην Κίνα

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν, Κινέζοι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν ότι ο πρώτος αυτοκράτορας της ενοποιημένης Κίνας, Τσιν Σι Χουάνγκ, είχε εμμονή με το να βρει το ελιξίριο της ζωής με οποιοδήποτε μέσο και διέταξε μια παγκόσμια αναζήτηση για το θαυματουργό φίλτρο.
Περίπου 3,5 λίτρα από ένα μυστήριο υγρό βρέθηκαν σε ένα χάλκινο δοχείο μετά από ανασκαφή σε τάφο δυναστείας στην πόλη Λουόγιανγκ της Κίνας, τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά είχε εκτιμηθεί στην αρχή ως ποτό αφού μύριζε αλκοόλ.
Περαιτέρω εργαστηριακή έρευνα απέδειξε ότι το υγρό αποτελείται από νιτρικό κάλιο και αλενίτη, τα οποία είναι τα βασικά συστατικά του ελιξίριου της ζωής, όπως καταγράφεται σε ένα αρχαίο ταοϊστικό κείμενο, έκανε γνωστό ο αρχαιολόγος που επιμελείται το ανασκαφικό έργο.


«Είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν τα μυθικά «ελιξίρια της αθανασίας» στην Κίνα. Το υγρό έχει σημαντική αξία για τη μελέτη της αρχαίας κινεζικής φιλοσοφίας για την επίτευξη της αθανασίας και την εξέλιξη του κινεζικού πολιτισμού», δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Μνημείων και Αρχαιολογίας της Λουόγιανγκ.
Εκτός από αυτό, οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν τεράστιο αριθμό προϊόντων από νεφρίτη, χρωματιστά πήλινα αγγεία και χάλκινα αντικείμενα.
Πολλοί Κινέζοι αυτοκράτορες επεδίωκαν την αιώνια ζωή: ο Τσιν Σι Χουάνγκ, ο πρώτος αυτοκράτορας της ενοποιημένης Κίνας, ήταν τόσο αφιερωμένος στις προσπάθειές του να ξεγελάσει το θάνατο που έχτισε ένα τεράστιο υπόγειο μαυσωλείο για τους παγκοσμίου φήμης πήλινους στρατιώτες του που υποτίθεται θα τον προστάτευαν στη μετά θάνατον ζωή.
Ο αυτοκράτορας πέθανε 49 ετών, πιθανώς από δηλητηρίαση από αλχημικό ελιξίριο.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ