24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕκτός ελέγχου η κατάσταση στη Λέσβο: Φωτιές, δακρυγόνα και χημικά

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Λέσβο: Φωτιές, δακρυγόνα και χημικά

Εκτός κάθε ελέγχου τελεί η κατάσταση στο νησί της Λέσβου, καθώς συνεχίζονται τα επεισόδια μεταξύ κατοίκων και δυνάμεων των ΜΑΤ. Φωτιές, οδοφράγματα και χημικά.
Ενταση επικρατεί στη Λέσβο, με τους κατοίκους του νησιού να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις εναντίον της κατασκευής του νέου κλειστού κέντρο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές, ενώ πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.
Στο σημείο έχουν ήδη σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις εστίες πυρκαγιάς.
Αυτόπτες μάρτυρες, μάλιστα, κάνουν λόγο για «κλεφτοπόλεμο» και «πετροπόλεμο», ενώ σημειώνουν με νόημα ότι έχουν ήδη στηθεί τα πρώτα οδοφράγματα.
Από την πλευρά τους, οι άνδρες των ΜΑΤ «απαντούν» με ρίψεις χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και δακρυγόνων, με την κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου.
Τα επεισόδια λαμβάνουν χώρα στην περιοχή Καράβας, όπου έχουν ήδη μεταφερθεί μηχανήματα του στρατού, προκειμένου να αρχίσουν τα έργα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή ημέρα (Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου) έχει κηρυχθεί ως ημέρα γενικής απεργίας τόσο στη Λέσβο όσο και στη Χίο, με τους κατοίκους να αντιτίθενται στη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας.

Επεισόδια έλαβαν χώρα και τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν στα λιμάνια των δύο νησιών έφθασαν πλοία, τα οποία μετέφεραν δυνάμεις των ΜΑΤ και μηχανήματα έργου του στρατού.
Οι περιοχές επίταξης
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου κλιμακώθηκε σημαντικά, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει περιοχές για την κατασκευή κλειστού τύπου δομών φιλοξενίας.
* Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.
* Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.
* Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.
Νέες δομές θα κατασκευαστούν και στα νησιά Λέρο – Κω, δίπλα σε υφιστάμενες εκτάσεις, οι οποίες ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο:
* Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.
* Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.
Πηγή: Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ