18.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΕκθεση με συλλογές art nouveau από την Καρλσρούη στο Μουσείο Μπενάκη

Εκθεση με συλλογές art nouveau από την Καρλσρούη στο Μουσείο Μπενάκη

Εκθεση με τίτλο «Art Nouveau, από τις συλλογές του Badisches Landesmuseum της Καρλσρούης διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο της Βάδης (Badisches Landesmuseum) και το Μουσείο Μπενάκη, από 5 Απριλίου έως 21 Μαΐου 2017. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 20:00, στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη, όπου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση.
Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, τα αντικείμενα που περιλαμβάνονται στην έκθεση επελέγησαν από τους υπευθύνους του γερμανικού μουσείου και καλύπτουν μια ευρεία γκάμα αντιπροσωπευτικών κατηγοριών, όπως υφάσματα, κοσμήματα, οικιακά σκεύη, διακοσμητικά αντικείμενα, έπιπλα, χαρακτικά, κεραμικά, ανάγλυφα και γλυπτά, σχεδιασμένα από γνωστούς καλλιτέχνες/σχεδιαστές, όπως οι Αlfons Mucha, Hector Guimard, Emile Galle, Peter Behrens, Richard Riemerschmid, Josef Hoffmann, Josef Maria Olbrich, Koloman Moser, Henry van de Velde, Archibald Knox.
Η έκθεση φιλοδοξεί να προσφέρει μία καλειδοσκοπική εικόνα του διεθνούς και σύνθετου χαρακτήρα του κινήματος Art Nouveau, παρουσιάζοντας σημαντικά εκθέματα από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Αγγλία και το Βέλγιο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ