21.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕικόνες σοκ: Σωροί και υπολείμματα εκταφών σε σακούλες στο νεκροταφείο Σχιστού

Εικόνες σοκ: Σωροί και υπολείμματα εκταφών σε σακούλες στο νεκροταφείο Σχιστού

Εικόνες ντροπής έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το μεγαλύτερο νεκροταφείο της χώρας – εικόνες, τις οποίες μάλιστα μπορεί να αντικρίσει κανείς σε καθημερινή βάση με μία επίσκεψη στο νεκροταφείο Σχιστού.
Σωρούς από μαύρες σακούλες σκουπιδιών που περιέχουν υπολείμματα εκταφών βλέπει κανείς πεταμένες στους διαδρόμους και στον χώρο στάθμευσης του νεκροταφείου Σχιστού. Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί και το τι συμβαίνει με τις σορούς που δεν έχουν αποσυντεθεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Τα πλάνα που ήλθαν στη δημοσιότητα από το OPEN δείχνουν στοιβαγμένες μαύρες σακούλες με υπολείμματα από τις εκταφές, τόσο έξω όσο και μέσα στο νεκροταφείο.
Τα υπολείμματα των εκταφών μπορούν να είναι οτιδήποτε υλικό (ρούχα, μαξιλάρια) που μπορεί να βρίσκεται μέσα στον τάφο ή κομμάτια από κάσες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, αντί να μεταφέρονται σε συγκεκριμένο χώρο – όπως θα έπρεπε για λόγους δημόσιας υγείας – τοποθετούνται σε σακούλες σκουπιδιών, οι οποίες στη συνέχεια στοιβάζονται στο πάρκινγκ επισκεπτών, αλλά και στους διαδρόμους του νεκροταφείου, προτού τις παραλάβει το απορριμματοφόρο.
Παράλληλα, σοκαριστικές είναι οι εικόνες και σε ό,τι αφορά τον χώρο, όπου μεταφέρονται τα υπολείμματα σορών από τις εκταφές. Πρόκειται για μία αποθήκη μέσα στα χορτάρια. Οπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο από το καμαράκι ενός ταφέα, φαίνονται οι σοροί τοποθετημένες σε λευκά σεντόνια και στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ