20.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΕΕ: Η συμφωνία για το Brexit κινδυνεύει εξαιτίας της βρετανικής αοριστίας

ΕΕ: Η συμφωνία για το Brexit κινδυνεύει εξαιτίας της βρετανικής αοριστίας

 

Η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη σχέση του με την Ευρώπη μετά το Brexit είναι τόσο αόριστη ώστε οι Βρυξέλλες δεν μπορούν να θέσουν λεπτομερείς κατευθυντήριες γραμμές για τις διαπραγματεύσεις κατά την τελική φάση των συνομιλιών, επισημαίνει το politico.eu επικαλούμενο αξιωματούχους της ΕΕ που δεν κατονομάζει και προσθέτει ότι αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επίτευξη μιας συμφωνίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έλλειψη σαφήνειας εκ μέρους του Λονδίνου σχετικά με το τι θέλει η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από τη μελλοντική σχέση Βρετανίας – ΕΕ καθιστά αδύνατη τη διαμόρφωση μιας διαπραγματευτικής θέσης που να προχωρεί πέρα από γενικεύσεις. Και αυτό υπάρχει κίνδυνος να επιβραδύνει, ακόμη και να καθυστερήσει, τις συνομιλίες για τη μελλοντική σχέση, που υποτίθεται ότι θα αρχίσουν τον Απρίλιο.
Το Politico σημειώνει πως οι δύο πλευρές κινούνται στο πλαίσιο ενός πολύ στενού χρονοδιαγράμματος το οποίο ορίζεται από το Αρθρο 50, έτσι ακόμη και λίγες εβδομάδες καθυστέρησης θα δημιουργούσαν αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι δυνατή η επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας για την αποχώρηση.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ