20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕγκαινιάζεται το πρώτο Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Λαγκαδά

Εγκαινιάζεται το πρώτο Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Λαγκαδά

Περισσότερα από 200 σχολεία έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να επισκεφτούν το πρώτο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, αφιερωμένο στα παιδιά, που ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Μπαρέτη, στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Τα επίσημα εγκαίνια του πάρκου, που εκτείνεται σε χώρο 32 στρεμμάτων και έχει σκοπό την περιβαλλοντική εκπαίδευση μικρών και μεγάλων, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου.
Μεταξύ άλλων, στο χώρο έχει εγκατασταθεί ένα ειδικό μηχάνημα όπου οι πολίτες θα τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά, πλαστικό, μέταλλο ή γυαλί και θα έχουν άμεσα την ανταμοιβή του είτε με εκπτωτικά κουπόνια για αγορές από συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ, είτε θα δωρίζουν τα χρήματα που δικαιούνται για κάποιο κοινωνικό σκοπό.
Ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FΜ» τόνισε πως είναι το πρώτο στρατόπεδο που αξιοποιείται υπέρ της τοπικής κοινωνίας. «Θα είναι ένας τόπος ιδανικός για όλη την οικογένεια, όχι μόνο για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Ενας χώρος αφιερωμένος στα παιδιά, σε όσους αγαπούν το περιβάλλον και ασχολούνται ενεργά με την ανακύκλωση. Είναι ένα πρωτοποριακό πρότζεκτ και βάζει τον Λαγκαδά στους προορισμούς του ειδικού, εναλλακτικού, περιβαλλοντικού τουρισμού καθώς οι επισκέψεις στην περιοχή θα είναι συνεχείς».
Επίσης, στο Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης υπάρχει ένα εργαστήρι όπου θα κατασκευάζονται προϊόντα και έργα τέχνης με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, χώρος περιβαλλοντικών παιχνιδιών για τα παιδιά κι ένα διαδραστικό σιντριβάνι που παίζει μουσική.
Το συγκεκριμένο πάρκο θα είναι καθημερινά ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να πετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά στο ειδικό μηχάνημα και να ανταμείβονται.
Σε επόμενη φάση, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Μπαρέτη αναμένεται να κατασκευαστεί ένας αθλητικός χώρος και παιδική χαρά. Ολες οι δράσεις, καθώς και η μεταφορά των μαθητών από τα σχολεία με λεωφορεία, θα είναι δωρεάν. Χρηματοδοτούνται από τον Φόρο Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, το Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και τον Δήμο Λαγκαδά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ