22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗΕίστε από 5 έως 99 ετών; Ελάτε στην ανοιχτή ημέρα Επιστήμης και...

Είστε από 5 έως 99 ετών; Ελάτε στην ανοιχτή ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας του Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και τη ΔΑΕΜ Α. Ε., σας προσκαλούν την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019, 10:00-18:00, στην Ανοιχτή Εκδήλωση με δράσεις Επιστήμης και Τεχνολογίας STEM στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη).
Η Ανοιχτή Εκδήλωση περιλαμβάνει δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις για όλες τις ηλικίες στην κατεύθυνση της προσέγγισης STEM, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονα έκθεση ευφάνταστων κατασκευών παιδαγωγικού χαρακτήρα καθώς και ξενάγηση στο Εργαστήριο ΠΟΙΩ, το Maker Space του Δήμου Αθηναίων – ένα σύγχρονο εργαστήριο μάθησης και δημιουργικού πειραματισμού που αποτελεί τη μοναδική δημοτική δομή τέτοιου είδους στην Ελλάδα.

Οι νεαροί επισκέπτες ειδικότερα θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν βιωματικά τις τεχνολογίες του μέλλοντος μέσα από έντεκα ειδικά σχεδιασμένους σταθμούς STEM (Science – Φυσικές Επιστήμες, Technology -Τεχνολογία, Engineering – Επιστήμες των Μηχανικών and Mathematics – Μαθηματικά) που απευθύνονται σε ηλικίες από 5 έως 99+.
Οι επισκέπτες γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις των ΕΚΠΑΙΔΟΤΟΠΩΝ μέσα από την έκθεση «ΕΚΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ 5000+: Τι σχέση έχει η Αρχιτεκτονική με την Εκπαίδευση;», η οποία θα παρουσιάζεται στο χώρο της Ανοιχτής Εκδήλωσης. Οι Εκπαιδότοποι έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος «Έτσι Μαθαίνω καλύτερα» που υλοποιείται από το 2016 με την επιστημονική επιμέλεια του TUC TIE Lab του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η έκθεση περιλαμβάνει κατασκευές παιδαγωγικού χαρακτήρα, τις οποίες σχεδίασαν και κατασκεύασαν εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στα επιμορφωτικά εργαστήρια του Δήμου Αθηναίων με την καθοδήγηση των αρχιτεκτόνων-ερευνητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών τους.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο YAKU-MIES, η μασκότ του Εργαστηρίου ΠΟΙΩ, θα κάνει ξεναγήσεις στους χώρους του Εργαστηρίου, ενώ θα υπάρχει και πάγκος κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών με χρήση υλικών και μηχανημάτων του Maker Space!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ