15.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕίκοσι πέντε εκατ. ευρώ στους κατοίκους του Διστόμου για πολεμικές επανορθώσεις

Είκοσι πέντε εκατ. ευρώ στους κατοίκους του Διστόμου για πολεμικές επανορθώσεις

Τον δρόμο για να εισπράξουν οι οικογένειες θυμάτων του Διστόμου τις πολεμικές επανορθώσεις από τις θηριωδίες των Ναζί ανοίγει απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας.
Η ιταλική Δικαιοσύνη έκρινε οριστικά και αμετάκλητα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, ότι ορθώς το Δίστομο διεκδικεί να εισπράξει το ποσό των 25.000.000 ευρώ.
Βάσει της απόφασης, οι πολεμικές αποζημιώσεις στους κατοίκους του Διστόμου μπορούν να δοθούν από τις εισπράξεις από τα εισιτήρια των Ιταλικών Σιδηροδρόμων, στα οποία έχουν συμμετοχή και οι Γερμανοί.
Η ιταλική Δικαιοσύνη απέρριψε την προσφυγή της εταιρείας Γερμανικών Σιδηροδρόμων, η οποία ζητούσε να μην κατασχεθούν οι εισπράξεις από τα εισιτήρια των Ιταλικών Σιδηροδρόμων.
Είχε προηγηθεί, το 2014, απόφαση του ιταλικού συνταγματικού δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η εφαρμογή του κανόνα της ετεροδικίας δεν μπορεί να εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπου κρίνονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Οι κάτοικοι του Διστόμου διεκδικούν έως σήμερα δικαίωση για τα εγκλήματα σε βάρος των προγόνων τους.
Τον Ιούνιο διοργανώθηκαν εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο, για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από το ολοκαύτωμα που προκάλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944, εκτελώντας άντρες, γυναίκες, γέρους, παιδιά ακόμη και βρέφη.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ