19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΔ. Δράκος: «Χρηματοδότηση και NPL’s «αγκάθια» για την οικονομία»

Δ. Δράκος: «Χρηματοδότηση και NPL’s «αγκάθια» για την οικονομία»

Αρθρο του Δ. Δράκου, διευθύνοντος συμβούλου της «ΣΟΛ Α.Ε.»

 

Οι Ελληνικές επιχειρήσεις και κύρια οι μικρομεσαίες για όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης, όπου το κλίμα της αβεβαιότητας για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές, δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα.
Βέβαια τα προβλήματα δεν ήταν πάντοτε ίδια σ’ όλους τους τομείς της οικονομίας. Πολλές εταιρείες προέβησαν σε διακοπή των εργασιών τους, άλλες συρρίκνωσαν την παραγωγή τους ή τις πωλήσεις τους, με συνέπεια τη μείωση και των θέσεων εργασίας τους και άλλες, κυρίως σε κλάδους που είναι προσανατολισμένοι στις εξαγωγές και στον τουρισμό, εμφάνισαν τα τελευταία έτη σημάδια ανάκαμψης.
Τα σημάδια αυτά, αλλά και το διαφαινόμενο κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης δημιουργούν ένα πιο ευνοϊκό κλίμα αισιοδοξίας, αφού ένα σημαντικό ποσοστό των επιχειρηματιών ή των στελεχών τους βλέπει βελτίωση της Ελληνικής Οικονομίας στο β’ εξάμηνο του 2017 και στο 2018.
Από τα σημαντικότερα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αυτό της χρηματοδότησης και των κόκκινων δανείων. Στο βαθμό που αυτά θα διευθετούνται και το κλίμα θα αναστρέφεται, η προοπτική των υγειών μικρομεσαίων επιχειρήσεων οδηγεί σε θετική πορεία των ίδιων, αλλά και της Ελληνικής Οικονομίας.
Ο ρόλος των ελεγκτικών εταιρειών έχει μετεξελιχθεί τα τελευταία χρόνια και προχώρησε πολύ περισσότερο από τη διενέργεια του υποχρεωτικού, κατά νόμο, ελέγχου και την παροχή κάποιων λογιστικών και φορολογικών συμβουλών στα πλαίσια του ελέγχου. Οι ανάγκες των επιχειρήσεων για ακόμα πιο εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες λόγω της πολυπλοκότητας των νόμων, αλλά και των απαιτήσεων των ελεγκτικών μηχανισμών (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Τράπεζα της Ελλάδος για τραπεζικές και ασφαλιστικές επιχειρήσεις κλπ) έχουν αυξηθεί σημαντικά.
Οι ελεγκτικές επιχειρήσεις που έχουν τις κατάλληλες υποδομές, όπως είναι η δική μας εταιρεία, είναι έτοιμες να προσφέρουν κάθε είδους εξειδικευμένες προτάσεις και λύσεις στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Στην εταιρεία συνδυάζουμε την κατανόηση των στρατηγικών αναγκών των πελατών μας με την γνώση, την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα των επαγγελματιών που την στελεχώνουν.
Η ΣΟΛ Α.Ε.
Η εταιρεία μας (ΣΟΛ Α.Ε.), ανάμεσα στις πάνω από 45 Ελληνικές και πολυεθνικές ελεγκτικές εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα, αποτελεί τη μεγαλύτερη, αφού:
Οι 340 Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές (ΟΕΛ) μέλη της ξεπερνούν το 35% των ΟΕΛ της χώρας και διαθέτουν εμπειρία κατά μέσο όρο πάνω από 20 έτη. Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων – γραφείων που καλύπτουν ολόκληρη τη χώρα. Δραστηριοποιείται σε πάνω από 4.000 επιχειρήσεις του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό του συνολικού κύκλου εργασιών του κλάδου στον υποχρεωτικό οικονομικό έλεγχο των επιχειρήσεων.
Το έμπειρο και άριστα επιστημονικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, η δέσμευση στην ακεραιότητα και πιστότητα των παραδοτέων έργων και η ικανοποίηση των απαιτήσεων των διεθνών ελεγκτικών προτύπων, υπηρετούν τη βασική αρχή της ΣΟΛ Α.Ε., που είναι η προσήλωσή της στις ανάγκες των πελατών της, η οποία επιβραβεύεται από την προτίμησή τους.
Η σύνθεση, η εμπειρία, η γνώση και η αξιοπιστία του προσωπικού της ΣΟΛ Α.Ε. συνδυάζει την αποτελεσματικότητα στον έλεγχο με την παροχή εξατομικευμένων και εξειδικευμένων λύσεων στις ελεγχόμενες εταιρείες. Είμαστε δίπλα στον επιχειρηματία και στην επιχείρηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ