20.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔύο χιλιόμετρα υπογειοποίηση η επικρατέστερη λύση για τον σιδηρόδρομο στην Πάτρα

Δύο χιλιόμετρα υπογειοποίηση η επικρατέστερη λύση για τον σιδηρόδρομο στην Πάτρα

«Η μερική υπογειοποίηση της γραμμής σε μήκος δύο χιλιομέτρων είναι η επικρατέστερη και απολύτως εφικτή από τις λύσεις που εξετάζονται για την διέλευση του σιδηροδρόμου από το λιμάνι και το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τετάρτης με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και φορείς της τοπικής κοινωνίας.
Ο κ. Καραμανλής τόνισε συγκεκριμένα ότι «Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν μας απασχολούν οι επικοινωνιακές εντυπώσεις, αλλά η ουσία. Το έργο της σιδηροδρομικής γραμμής μας ενδιαφέρει και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε πραγματικότητα».
«Γι’ αυτό και δεσμευόμαστε», πρόσθεσε, «το σχέδιό μας να είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Μελετούμε συγκριτικά τις υπάρχουσες προτάσεις ώστε να καταλήξουμε στη βέλτιστη λύση για την πόλη. Από τις λύσεις που εξετάζονται, η επικρατέστερη προβλέπει τη μερική υπογειοποίηση της γραμμής, σε έκταση συνολικά περίπου 2 χιλιομέτρων. Το σημαντικότερο: Δεσμευόμαστε η λύση που θα προχωρήσει, να ανοίγει την πόλη με μέτωπο προς τη θάλασσα, να περιλαμβάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης και να διατηρεί σε λειτουργία τον Προαστιακό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ