21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗΔύο ελληνικά έργα θα λάβουν χρηματοδότηση από το Ταμείο Καινοτομίας

Δύο ελληνικά έργα θα λάβουν χρηματοδότηση από το Ταμείο Καινοτομίας

 

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών «Δημόκριτος» είναι ανάμεσα στους αποδέκτες που θα λάβουν χρηματοδότηση για τα έργα που κατέθεσαν κατά τον 3ο γύρο του Ταμείου Καινοτομίας (Digital News Initiative Fund), το οποίο αποτελεί μια συνεργασία της Google με έντεκα ευρωπαϊκούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η υποστήριξη της υψηλής ποιότητας δημοσιογραφίας μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας και για τον λόγο αυτόν η Google έχει δεσμεύσει 150 εκατομμύρια ευρώ για έργα καινοτομίας σε όλο τον ευρωπαϊκό κλάδο ειδήσεων.
Για αυτόν τον γύρο, η Google έλαβε τουλάχιστον 988 αιτήσεις από 27 χώρες. Από τα συνολικά 107 έργα που χρηματοδοτούνται ήδη, τα 49 είναι πρωτότυπα -δηλαδή έργα που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και απαιτούν χρηματοδότηση έως 50.000 ευρώ- τα 31 είναι μεσαία, τα οποία απαιτούν χρηματοδότηση έως και 300.000 ευρώ και τα 27 είναι μεγάλα έργα που απαιτούν έως και 1 εκατομμύριο ευρώ σε χρηματοδότηση.
Στην Ελλάδα, χρηματοδοτούνται δύο έργα, το ένα αναπτύχθηκε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το δεύτερο από το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών «Δημόκριτος» και το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού). Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης που έχουν λάβει τα δύο έργα είναι 98.000 ευρώ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ