18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔωρεών συνέχεια στο ΕΣΥ ελέω κορονοϊού

Δωρεών συνέχεια στο ΕΣΥ ελέω κορονοϊού

Δωρεά αναπνευστήρων από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας αποφάσισε τη δωρεά αναπνευστήρων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
«Η μάχη είναι σημαντική για όλους μας και πλέον το μεγάλο στοίχημα είναι να αντέξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας ώστε το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές να είναι το ελάχιστο δυνατό», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο, προσθέτοντας: «Η απόφασή μας για αυτή τη δωρεά είναι μία έκφραση της αλληλεγγύης που χρειάζεται να επιδείξουμε όλοι και το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ένας επαγγελματικός φορέας σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας».
Δωρεά 500.000 χειρουργικών μασκών από τον Όμιλο Κοπελούζου και τη Fraport Greece
Σε δωρεά 500.000 χειρουργικών μασκών για την ενίσχυση του συστήματος υγείας με αναγκαίο ιατρικό υλικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid -19 προχώρησαν η Fraport Greece και ο Όμιλος Κοπελούζου.
«Σύσσωμο το προσωπικό και η διοίκηση της Fraport Greece και του Ομίλου Κοπελούζου, απευθύνουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο σύνολο των εργαζομένων στους τομείς της Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η δωρεά καλύφθηκε ισόποσα από τους δυο οργανισμούς.
Δωρεά 65 ειδικών αναπνευστήρων από την MYTILINEOS
Σε δωρεά 65 ειδικών αναπνευστήρων για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας προχώρησε η MYTILINEOS, ύστερα από συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας.
«Η χώρα μας, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης μάχονται αυτή τη στιγμή με έναν αόρατο εχθρό. Σύντομα θα βγούμε νικητές, ωστόσο ο στόχος είναι αυτό να γίνει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινο επίπεδο», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση και προσθέτει: Η MYTILINEOS διαχρονικά συνεισφέρει με όλες της τις δυνάμεις, κάθε φορά που οι ανάγκες της πατρίδας μας το επιβάλλουν. Ωστόσο, οι πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις απαιτούν σωστή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε η βοήθεια να είναι στοχευμένη και ουσιαστική.
Για το λόγο αυτό, η εταιρεία μας από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας και σε απόλυτη συνάρτηση με τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων, προχώρησε στην αγορά 65 ειδικών αναπνευστήρων, για χρήση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που αντιμετωπίζουν εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά.
Δεν μένουμε ωστόσο εκεί. Παραμένουμε σε ανοικτή γραμμή με τους υπεύθυνους φορείς και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες αναχαίτισης της έκτακτης αυτής κατάστασης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ