21.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔυνάμεις ασφαλείας της Κύπρου έφτασαν στον Έβρο με C-130 για τη φύλαξη...

Δυνάμεις ασφαλείας της Κύπρου έφτασαν στον Έβρο με C-130 για τη φύλαξη των συνόρων

Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της Κύπρου έφτασαν στον Έβρο για να συνδράμουν στην περιφρούρηση των συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας.
Οι κυπριακές δυνάμεις ασφαλείας μεταφέρθηκαν με μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 που αναχώρησε από τη Λάρνακα και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, το βράδυ της Κυριακής.
Η αποστολή μελών των κυπριακών Σωμάτων Ασφαλείας είχε προταθεί από τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το πρωί της Κυριακής.
Σημειώνεται ότι οι προσπάθειες παραβίασης των ελληνικών συνόρων στον Έβρο είναι περιορισμένες σε σχέση με αυτές που καταγράφονταν τις πρώτες ημέρες μετά το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων.
Παρόλα αυτά, τόσο στο τελωνείο στις Καστανιές όσο και σε όλο το μήκος της συνοριογραμμής παραμένουν συγκεντρωμένοι μετανάστες που ανά διαστήματα αν και όχι μαζικά κινούνται προς το ελληνικό έδαφος.
Δυνάμεις του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας που έχουν παραταχθεί στα σύνορα και αποτρέπουν την είσοδο στους μετανάστες.
Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ