15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔιπλάσιος αριθμός νέων κωδικών και εγγραφών νέων εταιρειών το 2016 για την...

Διπλάσιος αριθμός νέων κωδικών και εγγραφών νέων εταιρειών το 2016 για την Barcode Ελλάς

ECON 5

Περισσότερα από 52.000 νέα barcodes ελληνικών προϊόντων δημιουργήθηκαν μέσω της νέας πλατφόρμας / υπηρεσίας my520.gr της 520 Barcode Ελλάς μέσα στο 2016.
Oπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για αριθμό διπλάσιο από αυτόν του 2015. Η αύξηση αντανακλά την εξαιρετική αποδοχή της νέας υπηρεσίας και των πλεονεκτημάτων της.
Επιπλέον, 415 ήταν οι νέες εταιρείες, που εγγράφηκαν στην 520 Barcode Ελλάς και απέκτησαν κωδικούς με πρόθεμα 520, αριθμός κατά 8,1 % μικρότερος από αυτές τους 2015.
Σημειώνεται ότι από το σύνολο των νέων επιχειρήσεων-πελατών της 520 Barcode Ελλάς το 63% είναι παραγωγικές και τυποποιητικές εταιρείες. Τα στοιχεία για το 2016, δίνουν ένα συγκρατημένα αισιόδοξο τόνο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας κυρίως λόγω της ανθεκτικότητας που εμφανίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.
Ειδικότερα, ο κλάδος τροφίμων και ποτών, διατηρεί τα υψηλά ποσοστά του αγγίζοντας το 63%. Οι επιχειρήσεις παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου πέτυχαν να σταθεροποιηθούν στο 12,60%, όπως επίσης και οι κλάδοι της οινοποίησης και της ζυθοποιίας, που διατήρησαν το μερίδιό τους στο 10,31%.
Γενικότερα στους τομείς δραστηριότητας δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες ανακατατάξεις και τους παραπάνω κλάδους ακολουθούν τα καλλυντικά, τα είδη υγιεινής, τα παραφαρμακευτικά, η ένδυση, τα είδη οικιακής χρήσης, το γενικό εμπόριο και τα Απορρυπαντικά.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αύξηση της καταχώρησης και δημιουργίας νέων κωδικών στο my520.gr με κωδικούς από τρόφιμα να διατηρούν το μεγαλύτερο ποσοστό και να ακολουθούν η ένδυση και υπόδηση.
Μέχρι σήμερα, το σύνολο των barcode που έχουν καταχωρηθεί στην νέα πλατφόρμα my520.gr ξεπερνά τους 220.000 κωδικούς.
Η 520 Barcode Ελλάς παρέχει δωρεάν στους συνδρομητές της την χρήση της υπηρεσίας my520.gr με την οποία μπορούν να δημιουργήσουν γρήγορα και αξιόπιστα το δικό τους barcode με πρόθεμα 520.
Σημειώνεται ότι η 520 Barcode Hellas, εισήγαγε το σύστημα barcode στην Ελλάδα πριν από 30 χρόνια. Παράλληλα με τη δημιουργία και έκδοση κωδικών αριθμών barcode με πρόθεμα 520, από την ίδρυσή της το 1985, εστιάζει στην ανάπτυξη και εφαρμογή προτύπων και λύσεων που βελτιώνουν τις διαδικασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η 520 Barcode Hellas υποστηρίζει 5000 ελληνικές & πολυεθνικές επιχειρήσεις, φορείς δημοσίου κ.ά., παρέχοντας καινοτόμα προϊόντα και ποιοτικές υπηρεσίες, με σκοπό την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, του λιανεμπορίου και των εξαγωγών, ενώ έχει εκδώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των barcode των ελληνικών προϊόντων που διακινούνται στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ