21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΔιαγωνισμό για την καινοτομία προκηρύσσει το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο

Διαγωνισμό για την καινοτομία προκηρύσσει το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο

 

Αρχισε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 ο διαγωνισμός «Κάνε την Καινοτομία Πράξη – Make Innovation Work», με την στήριξη του Ελληνο-Aμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της EY.
Πρόκειται για διαγωνισμό επιχειρηματικότητας, για την ανάδειξη των καλύτερων, πρωτότυπων και καινοτόμων επιχειρήσεων, που έχουν τη δυναμική να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα θα αξιολογηθούν οι δυνατότητες εφαρμογής και βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, τόσο στο πλαίσιο του ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όσο και στο πλαίσιο των διεθνών αγορών.
Παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται περιορισμός ως προς τον κλάδο/τομέα δραστηριότητας στον οποίο θα αφορά η υποβαλλόμενη επιχειρηματική πρόταση, ενθαρρύνονται ιδιαίτερα προτάσεις επιχειρήσεων που εστιάζουν σε σύγχρονες τεχνολογίες και εναλλακτικές μορφές.
Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός για την υποβολή επιχειρηματικών προτάσεων από την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 στις 09:00 ώρα Ελλάδος μέχρι την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 23:00 ώρα Ελλάδος.
Η Λίτσα Παναγιωτοπούλου, γενική γραμματέας Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος Επιτροπής Εκπαίδευσης – Καινοτομίας – Επιχειρηματικότητας τόνισε: «Το Make Innovation Work δεν είναι πια μόνο ένας διαγωνισμός καινοτομίας ή start up, αλλά συνδυάζει την επιχειρηματικότητα με την καινοτομία. Συνδυάζει το μέλλον με το σήμερα και επιβραβεύει το αποτέλεσμα και όχι την ιδέα μόνη της. Πρόκειται για τον διαγωνισμό, που καθιέρωσε η Επιτροπή Εκπαίδευσης – Καινοτομίας – Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη αξιόλογων και καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων, που έχουν τη δυναμική να ενισχύσουν την ελληνική ανταγωνιστικότητα και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».
Τα βραβεία
Τα βραβεία του διαγωνισμού αφορούν στην υποστήριξη για την απαραίτητη προετοιμασία για την αναζήτηση κεφαλαίων για την επενδυτική κοινότητα, που περιλαμβάνει:
Α) Προετοιμασία πλήρους φακέλου επιχείρησης/επιχειρήσεων (investor readiness) με το ακόλουθο περιεχόμενο:
– Σύντομη παρουσίαση προς δυνητικούς ενδιαφερόμενους (Teaser)
– Ενδεικτική Σύμβαση Εμπιστευτικότητας (NDA)
– Εμπιστευτικό Ενημερωτικό Δελτίο
– Εκθεση για σκοπούς παρουσίασης σε πιθανούς επενδυτές.
Β) Pitching event στην Αθήνα σε δίκτυο εγχώριων επενδυτών και επενδυτών του εξωτερικού.
Γ) Συμμετοχή των νικητών σε κατάλληλα διοργανωμένο road show στις ΗΠΑ ή Λονδίνο.
Δ) Κάλυψη διαδικαστικών εξόδων για την αξιοποίηση στην ΕΝ.Α.ΣΤ.ΕΠ.
Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά οι όροι του διαγωνισμού είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα miw.amcham.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ